Diari Més

Atemptats Barcelona i Cambrils

Quim Torra visitarà Cambrils aquest diumenge amb motiu del segon aniversari del 17-A

Dissabte tindrà lloc l'homenatge a Barcelona on no assistiran ni Pedro Sánchez ni la Casa Reial

Imatge d'arxiu de l'ofrena floral d'un mosso d'esquadra i un agent de la Policia Local de CAmbrils

TV3 dedica un especial del 'Sense ficció' als atemptats de Barcelona i CambrilsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils acollirà diumenge l'homenatgedel segon aniversari dels atemptats del 17-A, onvan morir 16 persones i 137 van resultar ferides a Barcelona i Cambrils. El president del Govern, Quim Torra, té previst assistir a les 16.45 hores per fer una ofrena floral al passeig Marítim de Cambrils, on l'any passat es va instal·lar un mosaic per la pau. Tot i que, l'Ajuntament del municipi no ha organitzat cap acte, membres del consistori podrien acompanyar Torra.

Dissabte serà el torn de Barcelona, que commemorarà a les víctimes sense la presència confirmada ni del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ni la Casa Reial. A l'homenatge a les víctimes, organitzat per l'Ajuntament i la UAVAT, sí que tenen previst assistir-hi el president del Govern, Quim Torra, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i els presidents del Congrés, Meritxell Batet, i del Senat, Manuel Cruz, a més de l'alcaldessa, Ada Colau. També hi acudirà la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i diversos consellers del Govern, a més de regidors del consistori o el president del Parlament, Roger Torrent.

L'acte, al Mosaic del Pla de l'Os, on la furgoneta va aturar-se el 17-A de fa dos anys, se celebrarà a les deu del matí i consistirà en un minut de silenci i un record a les víctimes mentre sona el Cant dels Ocells. Després, les famílies de les víctimes dipositaran un clavell blanc i més tard ho faran les autoritats. No es faran parlaments.

tracking