Diari Més

Castells, DJs i correfocs omplen Cornudella de gresca a la Festa Major d'estiu

La festivitat, que encara els dies centrals, tindrà al cantautor reusenc Fito Luri com a pregoner

Imatge d'arxiu de la festa de l'escuma de l'any passat.

Castells, DJs i correfocs omplen Cornudella de gresca a la Festa Major d'estiuCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’uns dies amb diversos actes previs programats, Cornudella de Montsant enfila, a partir d’avui, els dies centrals de la seva Festa Major d’estiu. Fins al pròxim dilluns, prop d’una trentena d’activitats pensades per a grans i petits s’aniran succeint als carrers i places de la vila. Per la jornada d’avui, s’han preparat el concurs de narrativa i el concurs de dibuix, que es faran ambdós a la Biblioteca Municipal. A les 11 de la nit, s’ha programat una sessió de cinema a la fresca a l’Envelat.

Demà al migdia, s’inaugurarà l’exposició Les ciutats i els somnis, que estarà a l’Arxiu Morató Aragonès del Casal Jaume I. De cara a la tarda, els més petits de casa tindran una cita a la Renaixença, on s’hi ha organitzat una sessió de cinema infantil. A partir de les 11 de la nit, l’ambient festiu omplirà el poble primer amb la batucada a càrrec de Batucats del Bolet i després amb la festa disco que estarà amenitzada per Mag DJ i DJS Bonk3rs.

Fito Luri, pregoner

Serà en la jornada de divendres quan es viuran alguns dels actes més destacats de la festivitat. A la tarda, es farà una exhibició de dansa i de zumba a la plaça de la Vila. I aquest mateix indret acollirà el pregó a partir de les 10 de la nit. L’encarregat de pronunciar-lo des del balcó de l’Ajuntament serà el cantautor reusenc Fito Luri, que l’any passat ja va fer el concert vermut. Quan acabi, els Brivalls de Cornudella faran un pilar. A les 11, els Diables Voramar del Serrallo agafaran el relleu i tombaran pel municipi en un correfoc i quan aquest acabi DJs Bonk3rs i DJ OGT faran moure al jovent a la Festa Jove.

Tot i que la nit de divendres s’allargarà fins ben entrada la matinada, dissabte tocarà aixecar-se d’hora. I és que els Grallers de Cornudella de Montsant despertaran al poble a les 7 amb les matinades. A les 5 de la tarda es donarà el tret de sortida a la Trobada Gegantera. La música agafarà el relleu a les 8 del vespre amb el concert de la Nova Blanes. Aquesta mateixa orquestra serà qui oferirà el gran ball de nit a partir de dos quarts de 12. En acabar, la gresca seguirà amb la Festa Disco i el Mag DJ.

Vermutada i castells

De cara al diumenge, s’han preparat dues de les propostes més destacades del programa de la Festa Major. A la 1 del migdia es farà la gran vermutada popular, patrocinada per Vermuts Miró. A les 6 de la tarda, es viurà la diada castellera a la plaça de la vila amb l’actuació dels Xiquets de Reus, els Xiquets de Vila-seca i la colla local, els Brivalls de Cornudella. A banda, el diumenge hi haurà el concurs de bitlles i la Missa Major, al matí, i el bingo al Casal de la Gent Gran, a la tarda. La jornada es tancarà amb l’obra de teatre Tocs, que ha preparat el grup de teatre de la localitat.

La festa acabarà dilluns amb un parc infantil amb trenet a l’Envelat, la festa de l’escuma i a la nit el sopar de germanor amb fideuà i rom cremat i havaneres amb el grup Balandra.

tracking