Diari Més

Societat

La cursa de sacs d'avellanes de Riudoms s'omple de participants

Els portadors Moustafa El Hamdoui i Lídia Castro van assolir la victòria en la darrera jornada de la 39a Fira de l’Avellana

Moustafa El Hamdoui, de Reus, lidera la classificació combinada.

La cursa de sacs d'avellanes de Riudoms s'omple de participantsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Riudoms va tornar a gaudir ahir d’una de les cites més importants del calendari festiu local. La Fira de l’Avellana, que enguany arribava a la seva 39a edició, va cloure amb la cinquena cursa de la dona, una cercavila, l’exhibició de patinatge del Club Patí Riudoms, i les curses de portadors de sacs d’avellanes, entre d’altres.

La cursa de portadors homes va finalitzar amb un temps de 6 minuts i 9 segons per al reusenc Moustafa El Hamdoui (570 punts en la classificació combinada), i en segon lloc van quedar Enric Martí, de l’Aleixar i, en tercer, Daniel Vidal, de Vinyols i Els Arcs, tots tres a una distància de pocs segons.

Això deixa per a la classificació combinada un primer lloc consolidat per a Moustafa El Hamdoui (570 punts) i, en segon lloc, hi ha el reusenc Carles Guillemat Rocamora (500 punts) i, en tercer, el vila-secà Ismael Fernández (360 punts).

Pel que fa a la cursa de dones, Lídia Castro Denul, de Reus, va guanyar amb una marca de 6 minuts i 8 segons. Darrere d’ella van quedar Laura Pallejà –de la Selva del Camp– i Sandra López –de Reus. Aquest ha estat el primer cop que s’han omplert totes les places de participants en la cursa –15 d’homes i 6 de dones–, un fet que l’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, qualifica d’«èxit» ja que, a més, «ningú ha pres mal».

Aquests portadors van recorrer els 1.450 metres que separa l’inici de la meta, entre la plaça de l’Església i el recinte de la Fira de l’Avellana. Un parell d’ajudants anaven donant ànims als participants, així com centenars de persones entre el públic. I és que necessitaven tota la força per carregar els 58 quilos del sac per als homes i els 28 quilos per a les dones per poder arribar al final. La comissió organitzadora va premiar tots els participants amb trofeus i premis en metàl·lic.

Les curses de sacs d’avellanes es duen a terme a Reus, Valls i Riudoms i tenen el seu origen a l’any 1955 a la capital del Baix Camp, a partir d’un repte del reusenc Joan Besora. No va ser fins al 1983, però, que es va organitzar la primera cursa i fins i tot hi ha una classificació combinada. A Reus es programa en el marc de la Fira de Sant Jaume, a Valls per la Firagost i a Riudoms per la Fira de l’Avellana.

Amb els tres primers classificats de cada cursa se sumen punts pel rànquing del Gran Premi Unió, una classificació combinada que enguany lidera Moustafa El Hamdoui gràcies a la seva victòria a Riudoms.

Lídia Castro va quedar primera d'entre les sis dones que van ser-hi.

La cursa de sacs d'avellanes de Riudoms s'omple de participantsOlívia Molet

tracking