Diari Més

Transport

Queixes dels usuaris per la manca de resposta del servei de taxi a Altafulla

Només dos vehicles tenen llicència i els de la Torre no hi poden accedir ja que, segons diuen, la policia els persegueix i els multa

Imatge d'arxiu de les llum d'un taxi d'un municipi indeterminat.

Queixes dels usuaris per la manca de resposta del servei de taxi a AltafullaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’existència de només dues llicències de taxi a Altafulla i el fet que els taxistes de Torredembarra no hi puguin prestar servei –encara que l’empresari local no en doni l’abast– deixa molts usuaris a l’estacada en aquest municipi, sobretot en temporada alta i en una localitat que alberga dos càmpings i cinc hotels i que té oferta d’oci, especialment durant l’estiu.

Jaume Gabarró, l’empresari que disposa de les dues llicències de taxi a Altafulla, reconeix que, en moments puntuals –sobretot durant les nits de cap de setmana o quan finalitza algun esdeveniment– els usuaris han d’esperar i, sovint, rep insults dels clients que fan que deixi d’agafar el telèfon. Això no obstant, assegura que «el servei s’està donant les 24 hores». Quan no pot cobrir el servei amb la seva flota afirma que recorre als taxis de la ciutat de Tarragona i no pas als de Torredembarra. A això, des de l’Associació de Taxistes de Tarragona responen que «nosaltres no podem sortir del nostre terme municipal».

Taxistes de Torredembarra, per la seva banda, asseguren que cada dia reben trucades de persones que, com que no obtenen cap resposta per part dels taxis d’Altafulla, els truquen a ells, però s’han de negar a anar a buscar-los, ja que –segons diuen– la policia local els multa implacablement.

Dues joves, Laura S. i Raquel P. han denunciat a Diari Més la situació que van viure la nit del 3 d’agost quan, després de trucar insistentment als dos telèfons de Taxis d’Altafulla i no rebre resposta, van decidir demanar un taxi de Torredembarra.

«En finalitzar la festa, cap a un quart de cinc de la matinada ens disposem a trucar a un taxi per tal de tornar a l’hotel, a Torredembarra, truca que trucaràs, ningú agafava el telèfon, així que vàrem trucar als taxis de Torredembarra», explica Laura S. Des del servei de taxi de la Torre els van respondre que no podien anar a buscar-les perquè, si ho feien, «la policia local d’Altafulla els multaria». Després d’una hora esperant i desesperades per trobar la forma de tornar a l’hotel, les dues joves asseguren que van telefonar la policia local d’Altafulla fins a dues vegades i que els agents les van emplaçar a continuar trucant al servei de taxis de la localitat.

«Finalment un taxista de l’altra localitat es va compadir de la nostra situació i ens va venir a buscar amb les llums apagades i, tot i fer-nos el favor, es va negar a cobrar-nos el viatge. Mentre anàvem cap a Torredembarra per l’emissora del taxi vam sentir diverses trucades de persones que es trobaven en la mateixa situació que nosaltres», explica l’afectada.

«No podem a recollir gent a Altafulla de cap manera. El mateix empresari té dues llicències a Altafulla i una tercera a Torredembarra i aquesta sí que pot prestar servei allà. Et truca molta gent amoïnada, però si ens veu la policia, ens multa. Més d’una vegada ens l’hem jugat... Et truca gent amb canalla des dels càmpings dient que l’han de portar al metge i els hem hagut de fer sortir fins al límit de terme per a poder recollir-los», assegura un taxista amb llicència a Torredembarra. «Legalment no es pot recollir gent fora del teu terme, però si els taxis locals no donen l’abast, el que és prioritari és donar servei a la gent, som un servei públic. Si ens truquen d’Altafulla, els diem que no podem anar, ja que, si ens veu la policia, se’ns posa al darrere del cotxe i ens atura amb els clients a dins. Rebem una desena de trucades al dia», explica un segon taxista de Torredembarra.

Gabarró, diu que «aquí passa com quan arriben els creuers a Tarragona: la gent ha de fer cua, és un fet puntual. Això passa a Altafulla en moments concrets». «Però, el servei s’està donant les 24 hores», es defensa el taxista.

tracking