Diari Més

Festes populars

El pregó de Carlos Romero Dexeus enceta les Nits Daurades de Salou

El director de Investigación, Desarrollo e Innovación Turística de SEGITTUR ha dirigit el Pla d’Acció Salou Smart Turístic

Romero va pronunciar el seu discurs acompanyat de l'alcalde, Pere Granados, en el marc de l'inici de les festes d'estiu.

Romero va pronunciar el seu discurs acompanyat de l'alcalde, Pere Granados, en el marc de l'inici de les festes d'estiu.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jardins del Xalet Torremar de Salou del Passeig Jaume I van ser ahir al vespre l’escenari del començament d’una nova edició de la Festa Major d’estiu de Salou, les Nits Daurades. El pregoner d’enguany, el director de Investigación, Desarrollo e Innovación Turística de SEGITTUR, Carlos Romero Dexeus, va encendre la traca de la festa.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va agrair a Romero, en nom propi i en el de la Corporació, la seva presència al tradicional pregó i va definir-lo com «un gran referent del turisme a Espanya» pel seu càrrec a SEGITTUR, empresa pública dependent de la Secretaria d’Estat de Turisme. El batlle es va referir a la important missió de l’empresa «perquè el nostre sistema turístic sigui el més competitiu i sostenible, aportant més qualitat de vida i benestar a la societat, residents i visitants».

Romero va agrair l’oportunitat d’estrenar-se com a pregoner a Salou i va declarar que es trobava en una terra que sent com a «pròpia, envoltat de familiars i amics i davant del repte d’utilitzar una llengua que, fora de l’àmbit familiar i davant d’un públic tan nombrós i distingit, mai abans no havia tingut l’ocasió d’utilitzar». Definint-se com un «madrileny amb cor culé que avui juga a casa», va recordar de forma emotiva les seves vivències de petit a la ciutat, quan es banyava a les aigües salouenques, en les quals també es banyen avui els seus fills». Romero va comentar que Salou «és un dels enclavaments turístics amb més reconeixement d’Europa».

Granados per la seva banda, va finalitzar la seva intervenció fent referència a una antiga manifestació de Romero sobre la innovació en turisme, tal com la definia, és «realment vigent i descriptiva de la realitat», en la qual Romero deia que «hem d’aprendre a innovar des de la mirada de l’altre, des d’altres especialitats i àmbits de coneixement, perquè en la frontera és on sorgeix el frec i, d’aquest, l’energia imprescindible en tota innovació. Innovem des de l’adjacència amb allò proper i la curiositat per allò desconegut».

El present i el futur de Salou

Per a Granados, el pregoner d’enguany té força a veure amb el present i el futur de la ciutat, ja que, com va explicar, precisament el projecte que encapçala ha dirigit i proposat el Pla d’Acció Smart Salou Turístic, amb l’objectiu que el municipi pugui obtenir el certificat de Destinació Turística Intel·ligent, «impulsant una gestió municipal basada en la transformació digital i en les noves tecnologies», va apuntar Granados.

La història de Salou, per a Romero, «ha estat la de l’èxit d’una destinació de sol i platja, arquetip del formidable desenvolupament turístic del litoral espanyol dels darrers cinquanta anys, i n’heu d’estar orgullosos», va dir. I va afegir que la transformació que vindrà amb Smart Salou suposarà un revulsiu. «Som amb prou feines capaços d’entendre en tota la seva magnitud una revolució tecnològica que tot just acaba de començar, però que tenim cada cop més present», va dir. «Cal que ens replantegem els models de desenvolupament turístic, a fi d’incorporar-hi noves estratègies de posicionament, promoció i comercialització, però també de gestió i governança més intel·ligents», va afegir.

Romero també va explicar que «Salou ha de ser conscient que es troba en un moment excepcional, davant del qual és urgent apostar per un model de desenvolupament turístic més intel·ligent, com ha fet enguany amb el projecte Smart Salou o amb la seva recent incorporació a la Xarxa Nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents».

Finalment, el pregoner va afirmar que «l’èxit de Salou en els pròxims deu anys no es mesurarà pel nombre de turistes rebuts sinó pels moments feliços que s’emportaran en el cor».

A la recta final de l’acte, en el moment de lliurament d’obsequis, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà i Granados van lliurar al pregoner una placa commemorativa i un regal institucional. Posteriorment, l’encesa de la traca va posar el fermall d’or a l’inici de les festes.

La cercavila d’elements populars es va dur a terme abans de l’acte institucional del pregó, amb sortida a la plaça de les Comunitats Autònomes i fins a arribar a l’altura del Xalet Torremar.

Romero va ser l'encarregat d'encendre la traca.

El pregó de Carlos Romero Dexeus enceta les Nits Daurades de SalouOlívia Molet

La cercavila d'elements populars va recórrer el passeig de Jaume I de Salou.

La Morena de Salou, cercavilaOlívia Molet

tracking