Diari Més

El PP de Salou demana prohibir una manifestació independentista convocada al passeig Jaume I

La formació considera que la ‘2a Passejada per la República’, prevista el 18 d’agost, perjudica el turisme al municipi

La manifestació, a Salou.

Més de 500 persones clamen a Salou per l'alliberament dels «presos polítics»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP de Salou ha sol·licitat a la delegació del govern de la Generalitat que no doni l´autorització perquè es pugui dur a terme la manifestació independentista ‘2a Passejada per la República’, convocada pel proper 18 d’agost a les 19h al passeig Jaume I. «Autoritzar una manifestació d´aquest tipus en plena temporada turística i en un emplaçament emblemàtic i concorregut per milers de turistes perjudica molt seriosament al nostre municipi», afirma Mario García, portaveu de la formació.

El líder popular ha recordat que «lamentablement aquest és el segon any que es convoca i incomprensiblement l´any passat la Generalitat ja va donar llum verda a aquesta manifestació». García assegura que el darrer any «hi havia informes de la Policia Local de Salou que desaconsellaven el recorregut proposat pels convocants i totes les associacions i entitats econòmiques i empresarials del municipi i de la demarcació es van mostrar contraries, ja que es trasllada una imatge molt negativa pel nostre turisme».

«Tant la FEHT, com l’Associació d’Apartaments Turístics; l’Associació Hotelera Salou, Cambrils, La Pineda; l’Associació de Càmpings de les comarques de Tarragona; l’Associació de Comerciants 365 dies Salou Vila Comercial i l’Associació d’Agències de Viatges receptives de la Costa Daurada van manifestar el seu malestar, però sembla ser que aquest Govern prioritza la seva ideologia als interessos de tots els salouencs», afegeix el portaveu.

García considera que «és del tot contraproduent que per part dels responsables autonòmics s'autoritzi aquesta manifestació en les dates i en l'emplaçament proposat, per això els hi demanem que no s'autoritzi». També exposa que espera que tots els grups municipals de Salou «recolzin el nostre posicionament independentment d’ideologies, ja que estan jugant amb el principal motor econòmic del municipi».

Ciutadans demana a l’Ajuntament que proposi un canvi d’ubicació

Per la seva banda, el portaveu municipal de Ciutadans a Salou, Pere Lluís Huguet, ha presentat aquest matí una instància a l’Ajuntament en què demana que «el consistori proposi a la Generalitat un canvi en la ubicació» de la manifestació independentista. Huguet ha explicat que «aquesta convocatòria incompleix l’acord municipal de no autoritzar actes polítics a les zones turístiques del municipi durant la temporada».

«Els diumenges i del mes d’agost són de màxima afluència i actes com el convocat poden suposar un greu perjudici al sector turístic, amb pèrdua d’ingressos», ha explicat el portaveu de la formació taronja. Huguet ha afegit que «apostem perquè la manifestació es traslladi al carrer Advocat Gallego o bé es limiti al tram del passeig Jaume I situat entre l’Espigó del Moll i el carrer París, ja que així s’evitaria la zona comercial».

El portaveu de Ciutadans ha reclamat a l’Ajuntament que «traslladi aquestes propostes a la conselleria d’Interior». A més, Huguet ha afirmat que aposta perquè, en cas que la Generalitat autoritzi la manifestació sense modificar el trajecte, «l’Ajuntament interposi un recurs contenciós administratiu per impugnar l’autorització i defensar l’autonomia municipal».

tracking