Diari Més

Successos

Un noi denuncia una agressió homòfoba en grup als Pallaresos

El jove de 18 anys va rebre la pallissa la nit del dissabte, acabat l’últim acte de la Festa Major

Els fets es van produir al voltant de la zona del Parc de la Font de la Mina.

Un noi denuncia una agressió homòfoba en grup als PallaresosGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un noi de 18 anys, veí de Sant Pere i Sant Pau, va denunciar el passat diumenge als Mossos d’Esquadra una agressió que va rebre per part d’un grup d’uns 15 joves per motius homòfobs en el marc de la Festa Major dels Pallaresos. Els fets van ocórrer la nit del dissabte, vora les 5 de la matinada, a la zona del Parc de la Font de la Mina.

La víctima, D.A., que estava celebrant les festes amb una amiga i un amic seu, segons declara a la denúncia, va acostar-se a un grup de noies, les quals no coneixia, per ballar amb elles. Una d’elles es va acostar a ell dient-li sal de aquí mariconazo i ell li va demanar que el deixés en pau. La noia va marxar però va tornar al cap d’uns 5 minuts acompanyada d’uns 15 nois i noies d’entre 16 i 25 anys. Els tres amics, en veure el grup acostar-se a ells, van decidir marxar cap a casa, però aquests els van seguir mentre anaven cridant que s’aturessin proferint insults homòfobs al noi. En arribar a un lloc menys concorregut, justament en el encreuament de les piscines i el Parc de la Font de la Mina, el grup de nois va rodejar als 3 amics per agredir-los. Segons la declaració de la denúncia, els agressors, mentre el pegaven, l’anaven proferint insults de caire homòfob.

Durant la baralla, el grup li va donar una puntada de peu que el va fer caure a terra, fet que li va ocasionar un tall al cap. Tot i això, estant al terra sagnant, tal com relata la víctima, els agressors «en cap moment van parar de pegar-li». El grup de noies també va participar agredint a la seva amiga, i mentrestant, l’amic de D.A., que intentava defensar-los, li va dir al noi que «escapés perquè ell no podia contra tots». Com va poder, D.A. va aconseguir amagar-se sota un cotxe.

La mare de la víctima explica que durant la pallissa, uns nois que es trobaven a la zona van veure les agressions des de lluny però no van intervenir.

En el lloc dels fets s’hi va acostar una unitat del SEM que va traslladar la víctima en estat menys greu a l’Hospital Joan XXIII. Un cop atès, D.A va anar a denunciar l’agressió a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Tarragona. Segons expliquen els Mossos, arran d’aquesta denúncia, s’ha obert una investigació per aclarir els fets.

Tal com explica la seva mare, D.A. està «nerviós i malament». L’Observatori Contra l’Homofòbia, que ha conegut el cas gràcies a la mare, ha declarat que «ens trobem davant una possible agressió homòfoba en grup» i que la víctima «rebrà assistència psicològica i jurídica al llarg de la setmana que ve».

tracking