Diari Més

Animals

Clochette, la gata 'turista' que es va perdre al Mèdol i ha tornat a Bèlgica

La Fundació Animals de Companyia del Camp de Tarragona ha localitzat els propietaris

A l'esquerra, Clochette, esperant ser lliurada al seu propietari. A la dreta, Philippe, l'amo de la mascota recollint-la a l'aeroport.

Clochette, la gata 'turista' que es va perdre al Mèdol i ha tornat a BèlgicaFACCT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Clochette és una gata persa que ha protagonitzat una història amb final feliç i, fins i tot, amb moralitat. Les estadístiques diuen que només un de cada deu gats domèstics que es porten a les protectores d’animals o centres d’acollida duen inserit el xip identificatiu. La Clochette forma part d’aquest ínfim percentatge del 10%, el que li ha salvat la vida.

El passat 29 de juliol, la Clochette es trobava fent el viatge de retorn a Bèlgica amb els seus propietaris, Philippe i Martine, després de passar les vacances a Espanya. Era un trajecte llarg que tots tres feien en cotxe. En Philippe i la Martine van decidir fer un descans en l’àrea de servei del Mèdol, a Tarragona, per estirar les cames i, després, continuar el llarg camí cap a Bèlgica. Van aprofitar per baixar la Clochette del vehicle per tal que li toqués l’aire. Aleshores va començar el malson per a aquests turistes belgues: mentre descansaven a l’exterior de l’àrea de servei de l’autopista, es va sentir un fort soroll i la gata va sortir corrents molt espantada. Els seus propietaris, en Philippe i la Martine, la van estar buscant desesperadament per la zona, però no aconseguien trobar-la. «Van pensar que algú se l’havia pogut emportar, ja que és una gata molt dolça i simpàtica. Van creure que mai més la tornarien a veure i tocava seguir el seu viatge cap a Bèlgica, molt ensorrats per la situació», expliquen des de la Fundació Animals de Companyia del Camp de Tarragona (FACCT), entitat que va contribuir al final feliç de la història.

L’endemà mateix de la fugida de l’animal, la Fundació d’Animals va rebre una trucada per part del personal d’Abertis de l’autopista: algú havia trobat la Clochette i l’havia tancat a un lavabo de l’àrea de servei on, de fet, la va trobar un treballador de l’àrea de servei durant la nit. La Fundació d’Animals de Companyia de Tarragona va començar aleshores les gestions per trobar-ne els propietaris, ja que la Clochette, sortosament, duia el chip identificatiu. La gata, mentrestant, va ser acollida per una família. «Vam buscar a la base de dades de Catalunya, després a l’espanyola i, finalment, vam recórrer a l’europea (Europetnet), on va aparèixer el número identificatiu de la Clochette i vam aconseguir localitzar els seus amos», expliquen des de la Fundació Animals de Companyia. «Després d’acordar la recuperació, dissabte, en Philippe ja estava agafant un vol de Brussel·les a Barcelona, on li vam portar la gata», expliquen des de la FACCT, que va ser testimoni de l’emoció de la Martine quan el seu marit li va mostrar per videoconferència que havien recuperat la seva mascota des de l’aeroport.

«Molta gent creu que, si el gat és de casa i no surt mai al carrer, no cal identificar-lo. No ho dubteu, si teniu gats, poseu-los-hi el xip. No només per ells, també per vosaltres», recomanen des de la FACCT.

tracking