Diari Més

Fires

Valls aprofita la Firagost per reclamar millores en infraestructures

La fira del camp català ha servit perquè el conseller Calvet confirmés la fase final del reg

Instant de la inauguració de la Firagost, avui, a Valls.

Valls aprofita la Firagost per reclamar millores en infraestructuresGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep Maria Rovira, ha reclamat aquest dimarts «millores per a unes infraestructures més adequades, fer pinya per l’incompliment de l’Estat amb l’A-27 i pel desdoblament de la carretera entre Valls i Alcover, una de les més perilloses de la xarxa viària». A banda de Rovira, ha parlat també el president de la Cooperativa Agrícola de Valls, Joan Llorach, sobre l’execució del projecte de reg en la fase final. Davant d’aquesta demanda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, present avui a la capital de l’Alt Camp, ha confirmat que es tirarà endavant aquesta obra. Alhora, Calvet ha assegurat que el Govern es fa seves les reivindicacions en infraestructures de la Cambra de Comerç.

Tot plegat ha transcorregut en la jornada inaugural de la Firagost de Valls. Allà, Calvet ha dit que «Valls demostra així la seva capitalitat», portant un any més una nova edició de la fira. «Fa falta que tinguem un país viu, només des d’un país viu tirarem endavant», ha dit.

Des de les deu del matí d’aquest dimarts han obert les exposicions amb els productes del camp català, maquinària, ceràmica i parades de tot tipus. Aquesta mostra també es podrà veure durant tot el dia de dimecres. Les activitats, però, són moltes més. Mentre que avui hi havia xerrades, tallers, una mostra de cerveses artesanes, un Holi, una cercavila, un concurs de beure en porró i un altre de portadors de sacs d’avellanes, entre d’altres, avui el protagonisme és per als animals.

Dimecres la jornada comença a les nou del matí amb el Mercat del Tracte Equí a la Kursaal –carretera de Barcelona–, una passejada de ponis a les onze al mateix punt i, ja a dos quarts de set de la tarda, un espectacle eqüestre. Els animals prenen protagonisme en la segona jornada de la fira també amb una exihibició canina a la plaça del President Companys a dos quarts de vuit del vespre i, com un dels actes més esperats, la diada castellera a la plaça del Blat. Serà a un quart de nou amb la participació de la Colla Jove Xiquets de Valls i la Colla Vella Xiquets de Valls. Un quart d’hora després de l’inici de la diada castellera, començarà la venda pública de fruites i altres productes exposats, una activitat amb la que clou el programa.

L’alcaldessa, Dolors Farré, ha destacat durant la inauguració que la Firagost «és la gran festa major del camp català», un «dia gran» que permet a la capital posicionar-se en l’economia.

tracking