Diari Més

Seguretat

Mediterrània demana sancions exemplars per les empreses que incompleixin els protocols de seguretat

Aquesta va ser la causa de la fuita d’amoníac de la Pobla, on va morir una persona i un altre en va resultar ferit

Pla obert de la funerària arribant a l'empresa Carburos Metálicos, on hi ha hagut un accident mortal per una fuita d'amoníac en aquesta planta, al polígon petroquímic nord de Tarragona, a la Pobla de Mafumet. Imatge del 31 de maig del 2019

amoníac, fuita, Carburos Metálicos, la Pobla de Mafumet, PLASEQCATNúria Torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mare Terra Fundació Mediterrània demana que s'imposin sancions exemplars a les empreses que incompleixin els protocols de seguretat i posin en risc els seus propis treballadors, la població i el medi ambient. La petició arriba després que s'hagi conegut que aquesta hauria estat la causa principal de la fuita d’amoníac que va tenir lloc a l’empresa Carburos Metálicos el 31 de maig d’aquest any i que va provocar la mort d’un treballador i ferides a un altre a la Pobla de Mafumet.

La fundació ja va demanar el mateix dia de l'accident que s'extremessin les mesures de seguretat i en transcendir que tot apuntava a un greu incompliment d'aquests tant de Carburos com de la subcontracta. Per aquest motiu demanen queles sancions siguin realment dissuasives «per tal que a les empreses no els surti més a compte pagar la multa que seguir escrupolosament la normativa i totes les mesures de seguretat i sostenibilitat».

El president de Mediterrània, Àngel Juárez, manifesta que «una cosa és un accident perquè el risc zero no existeix i l'altra, molt diferent, és que hi hagi una fuita mortal que es podia haver evitat».

Mediterrània també expressa la seva preocupació per la falta d'informació sobre el succés, del qual s'han sabut detalls a partir d'una bateria de preguntes de la CUP.

tracking