Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

Interior reconeix 96 persones com a víctimes dels actes terroristes del 17-A

Vuit persones han estat catalogades com a tal a Cambrils i nou a causa de l’explosió del 16 d’agost

Imatge d'arxiu de l'ofrena floral d'un mosso d'esquadra i un agent de la Policia Local de CAmbrils

TV3 dedica un especial del 'Sense ficció' als atemptats de Barcelona i CambrilsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A dues setmanes del segon aniversari dels atemptats gihadistes a Barcelona i Cambrils que van provocar la mort de 16 persones i 137 ferits, el Ministeri de l’Interior ha reconegut 96 persones com a víctimes dels atacs terroristes. Així ho ha indicat Interior aquest dijous en un comunicat, en què assenyala que el ministeri ha resolt favorablement els 211 expedients, el 74 per cent dels 549 tramitats a través de la Direcció General de Suport a les Víctimes del Terrorisme.

En concret, 79 persones han estat catalogades amb l’estatus de víctimes per l’atemptat de Barcelona, 8 pel de Cambrils i 9 a causa de l’explosió el 16 d’agost, el dia previ a l’atac a la Rambla, al xalet d’Alcanar (Montsià) que va utilitzar el grup jihadista per fabricar explosius. Les indemnitzacions han arribat als 5.231.029 euros.

El ministeri ha donat llum verda a totes les sol·licituds per danys personals; el 44% per lesions no invalidants, i el 19% per incapacitat temporal. De la mateixa manera, han estat validades el 95% de les ajudes per a assistència immediata i el 31% per a assistència sanitària i psicològica.

tracking