Diari Més

Estiu

Roda de Berà obre a la Cala Torrota la setena platja per a gossos a Tarragona

Entre el nou espai per a mascotes en aquest municipi i la platja de la Riera de l’Alforja a Cambrils, no n’hi ha cap més en tota la Costa Daurada central

Diversos gossos i els seus propietaris al nou espai de platja on se'ls permet l'accés i el bany a l'estiu.

Roda de Berà obre a la Cala Torrota la setena platja per a gossos a TarragonaAjuntament Roda de Berà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Roda de Berà acaba de sumar-se al curt llistat de municipis on els gossos també poden gaudir de la platja. L’Ajuntament ha habilitat i senyalitzat la Cala Torrota com a platja on es poden portar cans.

Aquesta nova platja per a gossos a Roda de Berà és l’única de la qual podran fer ús residents i visitants amb les seves mascotes a la zona nord del litoral tarragoní. Per trobar-ne una altra, cal recórrer uns 45 quilòmetres aproximadament, que són els que separen aquest municipi de Cambrils, on els propietaris de gossos poden gaudir-ne d’un espai a la desembocadura de la Riera de l’Alforja des de 2016. De fet, l’any passat, es va millorar aquest tram delimitat de platja i es va instal·lar, fins i tot, una dutxa per a gossos. A banda d’aquesta platja de Cambrils i la de la Punta del Riu de Mont-roig –que també n’està habilitada– en tota la Costa Daurada Central no hi ha més espais per als animals. Ni a Tarragona ciutat, ni a la capital de la Costa Daurada, Salou, es pot trobar cap platja que permeti l’accés a gossos durant la temporada estival, tot i que bona part dels establiments turístics, especialment els càmpings, han fet esforços i inversions per acollir i atendre a aquesta demanda creixent: la del turista que viatja amb la seva mascota.

Cala Torrota

Cala Torrota de Roda de Berà està situada entre la platja Llarga i La Punta d’en Guineu, tocant el camí de Ronda. L’espai ha estat degudament senyalitzat, en català i en anglès. El consistori estableix com a obligatori mantenir l’animal controlat en tot moment i recollir els seus excrements, si és el cas. L’indicador alerta, de fet, que els propietaris poden ser sancionats si no ho fan.

Al sud de Mont-roig, més enllà de la platja per a gossos de la Punta del Riu, els propietaris de les mascotes s’han de desplaçar fins a l’Ametlla de Mar per trobar-ne un altre espai habilitat per a aquests. Es tracta de la Cala Bon Caponet a on, amb una llargària de 50 metres i una amplada de 15, s’ofereix dispensador de bosses i pipican. Aquesta platja és accessible tant en cotxe com caminant. També a l’Ametlla de Mar, els gossos poden gaudir de la Cala del Cementiri. La superfície és de sorra però s’hi pot accedir amb vehicle o caminant.

A Deltebre i a tocar de la desembocadura del riu Ebre, s’hi troba la de Riu Mar, una platja de sorra amb dunes i llacunes, on els gossos poden córrer a la sorra i banyar-se durant la temporada alta. Aquesta platja és el tros de litoral més extens de què disposen els cans a la demarcació de Tarragona: té una longitud d’1,1 quilòmetres i 80 metres d’amplada.

Finalment, La Platjola d’Alcanar és una de les platges que fa més temps que permet la convivència de gossos i banyistes al mateix espai. Els accepta des del 2013. Gaudeix del distintiu de platja verge, gràcies al seu alt valor ambiental i ecològic. És una platja de còdols, a la qual s’accedeix a peu –tot i que té aparcament proper– i té una extensió de 300 metres.

tracking