Diari Més

Laboral

Salou perd el reforç de les unitats BRIMO de Mossos durant les nits

La Brigada Mòbil es quedaran a Barcelona per reforçar-ne la seguretat i a Salou hauran de cobrir el buit les ARRO

Unitats BRIMO durant una intervenció a Salou en una imatge d'arxiu.

Patrulles de Mossos, obligades a fer 300 km diaris per donar servei nocturn a SalouACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Vestir un sant per desvestir-ne un altre». Aquesta és la dita popular que resumeix el que ha provocat la decisió de reforçar el dispositiu habitual de seguretat destinat a la ciutat de Barcelona amb efectius de la Brigada Mòbil (BRIMO). Dues d’aquestes unitats BRIMO de Mossos d’Esquadra que realitzen el servei nocturn en les zones d’oci de Salou durant l’estiu han deixat de fer-ho aquesta mateixa nit per atendre les necessitats de Barcelona.

El servei a Salou l’hauran de cobrir ara les unitats d’ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius), una mesura que, segons el sindicat USPAC de Mossos d’Esquadra, demostra la «manca de projecte i previsió» en l’organització del cos de la policia catalana, en paraules del portaveu Josep Miquel Milagros. I és que les unitats ARRO ja operen a Salou, amb l’agreujant que aquests efectius poden ser reclamats de qualsevol punt del territori si han de donar servei per qualsevol imprevist. «Suposo que, si els criden per algun altre servei –que acostumen a ser a Barcelona, principalment–, miraran de deixar un equip d’ARRO fixe a Salou, però tots sabem que els efectius són insuficients a Tarragona», diu Milagros. «I tots sabem que, a Salou, la població es multiplica per cinc durant l’estiu, amb tot el que això comporta, sobretot en l’àmbit de l’oci nocturn», afegeix.

La pèrdua de les unitats BRIMO a Salou no ha deixat indiferent l’Ajuntament de la capital de la Costa Daurada. La regidora delegada de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Júlia Gómez, explicava ahir que «de seguida que hem sabut la notícia, el cap de la Policia Local s’ha posat en contacte amb el cap de Mossos i aquest li ha confirmat que les dues unitats policials, que sumen una dotzena d’efectius i que venien a fer la ronda de la nit a Salou, deixaran de fer-ho per quedar-se a Barcelona». «Així doncs, en lloc de fer el servei dues unitats de BRIMO, que operaven a Salou des de feia anys, ho faran dues unitats d’ARRO, atesos els successos de Barcelona», afegia la responsable de Seguretat a la capital de la Costa Daurada.

L’Ajuntament de Salou ha convocat, en conseqüència, una reunió amb el cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona dels Mossos, Josep M. Estela, i amb el director dels Serveis Territorials d’Interior, Juan Carlos de la Monja, per tractar la qüestió. «El que no volem és que aquesta decisió pugui fer minvar, en un moment donat, la presència policial als carrers de Salou», apuntava Júlia Gómez.

«L’administració pública no vol canviar les seves formes de fer. Paga un preu digne per les hores extra dels efectius o ofereix compensacions i, de ben segur, hi haurà voluntaris per a cobrir aquests serveis, però no...», apunta Josep Miquel Milagros. Segons el portaveu sindical d’USPAC, a Barcelona hi ha més fets delictius, però, amb l’augment de població durant la temporada estival «es pot dir que a la demarcació de Tarragona, proporcionalment, hi ha el mateix nombre».

tracking