Diari Més

Protesta

Acampen a les portes de casa seva a Miami-Platja perquè no els paguen el lloguer des de fa 20 mesos

Segons la família del propietari de la casa, els inquilins no paguen des de finals de 2017 i ells diuen que han pagat fins al gener d’enguany

Els pares del propietari en un moment de l'acampada davant les portes de la casa de Miami-Platja.

Acampen a les portes de casa seva a Miami-Platja perquè no els paguen el lloguer des de fa 20 mesosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una parella veïna de Miami-Platja ha acampat davant les portes de la casa del seu fill perquè, segons expliquen, des de fa gairebé dos anys els inquilins que hi viuen no paguen el lloguer. El propietari de la casa, situada a l’avinguda Costa Daurada número 5 de Miami-Platja, va llogar-la als actuals inquilins «amb la intenció de poder seguir pagant la hipoteca», segons explica la seva mare Amparo.

A finals de 2017 les dues parts van acceptar un contracte verbal de la casa i Amparo explica que els inquilins van deixar de pagar al novembre. Per la seva banda, la inquilina de l’immoble, Andrea Leal, que viu a la casa amb el seu marit i la seva filla, diu que han anat pagant sempre i que «només ho vam deixar de fer el gener d’aquest any, quan ens van tancar l’aigua». Leal i el seu marit han interposat diverses denúncies per agressions, en una d’elles es declara que Leal, estant a casa seva, va escoltar un cop fort i «va sortir de l’habitació i va veure com dues persones amb cascs de moto estaven pegant al marit de la seva mare», agressions que, segons Leal, haurien fet el germà del propietari i un amic seu, i afegeix que «ell mai dóna la cara, sempre és la família la que actua per ell».

El propietari, segons explica Amparo, ara actualment viu de lloguer i treballa a Madrid amb els seus dos fills de 8 i 9 anys, el menor amb una discapacitat, i és la seva família la que s’està ocupant del cas perquè, segons ella «ell vol estar al marge». Tal com narra Amparo, el propietari va denunciar l’impagament als Mossos d’Esquadra de Cambrils ara fa 8 mesos, tanmateix, la parella inquilina confirma que encara no ha rebut cap notificació de la policia. Els mateixos afegeixen que el propietari els va demanar que no paguessin a través del banc, ja que segons explica Leal, aquest tindria un embargament per part de l’Ajuntament. Per la seva banda però, la germana del propietari comenta que la denuncia es va posar i que els Mossos els van dir que «el desallotjament l’ha de dictar un jutge i que el cas va per llarg». Davant la resposta, els pares de l’afectat van decidir acampar a les portes de la casa ara fa quatre dies i des de llavors ho fan cada dia de 18 a 20 hores. Tal com explica Amparo, la família del propietari es troba en una situació de desemparament i impotència perquè «no arribem a poder pagar la hipoteca, les despeses de l’aigua i de la llum» i que amb la suma que deurien els inquilins, que tal com diu ascendeix a quasi 20.000 euros, «no hauríem d’estar patint així». Amparo afegeix que estan arribant al punt de què el banc els retiri la propietat de la casa per no pagar la hipoteca.

Els pares del propietari, van decidir acampar davant la casa perquè «si la justícia no ens dóna una solució, alguna cosa haurem de fer». La parella inquilina, un cop l’acampada va tenir lloc davant la casa, hauria trucat a la policia i segons explica Amparo, «ens van insultar i tirar aigua bruta». Davant aquests fets, Amparo comenta que no van respondre perquè «no volem més problemes» i que per la seva banda «ells simplement estan lluitant pacíficament».

Amparo també comenta que han obtingut moltes mostres de suport, tant dels veïns de la zona com al grup Miami-Platja de Facebook. Per avui dimarts hi ha una convocatòria de suport a les 18 hores davant la casa.

Leal, per la seva banda, explica que ha rebut moltes acusacions i amenaces per Facebook, dirigides tant al matrimoni com a la seva filla, la qual «d’ençà que rep aquests comentaris ha d’anar al psicòleg i va pel carrer espantada», explica Leal.

tracking