Diari Més

Protesta

Convoquen nous talls per reobrir la rotonda de Torredembarra

Els veïns tallaran la via cada cinc minuts de 19 a 20 hores de l'1 al 4 d'agost i el dia 16

Moment del tall de la carretera.

Retencions a l'AP-7 i l'N-340 a Torredembarra per la protesta per reclamar l'obertura de la rotondaMarta RJ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la Nou de Gaià, la Riera, la Pobla de Montornès, Salomó, Vespella, Altafulla, Creixell, Roda de Berà i Torredembarrasegueixen en peu de guerra per aconseguir la reapertura dela rotonda de Torredembarra, d’accés a l’N-340 i al peatge de l’AP-7. Els afectats pels new jerseys instal·lats per Foment han programat talls de cinc minuts entre les 19 i les 20 hores del dijous 1 d'agost fins al diumenge i el proper 16 d'agost. Els punts de sortida seran a l'entrada de l'urbanització Brises de Mar d'Altafulla i al polígon Roques Planes de Torredembarra a les 18.45 hores.

El passat 12 de juliolFoment va descartar retirar les barreres dela polèmica rotonda d’entrada a Torredembarra. De moment, el ministeri instal·larà una mitjanera i noves senyalitzacions a la rotonda.

Una de les opcions que baralla Foment per reduir els camions que passen per la zona, i que també havia estat proposada pels representants dels transportistes, és que aquests entrin a l’AP-7 des de Vila-seca o Tarragona i que el tram fins a Torredembarra els surti de franc, sense necessitat de passar pel peatge torrenc.Això evitaria que entrin a l’autopista des de Torredembarra i disminuiria el trànsit de la rotonda.Per concretar aquesta mesura, el nou govern espanyol haurà de negociar amb la concessionari de l’autopista, Abertis, fet que es pot allargar durant mesos.

Fa un any l’Estat va instal·lar unes barreres de formigó al mig de la rotonda per desviar els vehicles i evitar embussos, coincidint amb l’entrada en vigor de la prohibició dels camions per seguir circulant per l’N-340 i obligant-los a entrar a l’autopista. Això va despertar les crítiques dels municipis veïns, que per accedir a Torredembarra han de fer un recorregut suplementari de 2,2 quilòmetres.

Els veïns de la zona s'han manifestat diversos cops fent talls a la rotonda i durant el mes d'agost tornaran a la càrrega per reclamar la seva apertura.

MÉS INFORMACIÓ

Foment descarta retirar les barreres de formigó de la rotonda de Torredembarra

tracking