Diari Més

Medi natural

Tanquen els accessos a la Serra de Montsià i a la de Cardó – el Boix per l'elevat risc d'incendi

La restricció també afectarà el perímetre especial de protecció de Tivissa, Llaberia, Vandellòs i Pradell

Imatge d'arxiu d'uns agents rurals.

Tanquen els accessos a la Serra de Montsià i a la de Cardó – el Boix per l'elevat risc d'incendiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Agents Rurals tancaran a partir d'aquesta mitjanit els accessos als espais naturals de la Serra de Montsià, la Serra de Cardó - el Boix i el perímetre de Protecció de Tivissa, Llaberia, Vandellòs i Pradell. Protecció Civil crida a extremar les precaucions per l'elevat risc d'incendi previst a l'Ebre i a les comarques del Baix Camp i el Priorat el cap de setmana.

Entrarà vent a partir de dissabte i hi ha possibilitat de tempestes amb llamps ja aquest divendres. El vent s'intensificarà especialment a partir de la tarda de dissabte fins al diumenge al migdia. Segons el Servei de Prevenció d’Incendis, en aquestes zones es donen elevats índexs de sequera i una vegetació molt malmesa per la manca de precipitacions, que en combinació amb les previsions meteorològiques anteriors generaran valors de risc d’incendi forestal elevat.

Els Bombers i els Agents Rurals tenen previst augmentar la seva activitat de vigilància i prevenció en aquesta zona, reforçant els efectius per evitar ignicions i fer front a possibles incendis. Protecció Civil fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. Amb una ventada pot revifar i ser l’inici d’un foc forestal. També s’ha sol·licitat als ajuntaments de les zones afectades el reforç de la vigilància forestal.

tracking