Diari Més

Seguretat

Manca de personal a Mas d'Enric: els presos van sols on volen i només se'ls controla per videovigilància

Ho denuncia el sindicat CSIF, que afirma que les agressions al centre s'han quadruplicat

Imatge general de les dependències del centre penitenciari de Mas Enric, ubicat al terme municipal del Catllar.

Mor un intern presumiblement per sobredosi a la presó de Mas EnricCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre penitenciari de Mas d'Enric pateix una greu manca de personal, segons el sindicatCSIF. Una de les conseqüències directes és l'increment de les agressions dins la presó, que han passat de les 3 registrades l'any passat a les 13 del primer semestre d'enguany.

El sindicat considera «preocupant» aquest augment, que representa gairebé quadruplicar les agressions i ho atribueixen directament a la falta de personal, «l'elevada ràtio d'interns per funcionari, a la falta de contundència en les sancions per part de la direcció del centre i la manca d'una legislació en favor del funcionari com autoritat en exercici de les seves funcions».

El sindicat posa alguns d'exemples de les situacions que han de patir els funcionaris a causa de la manca de personal: «en activitats de poliesportiu, un únic funcionari vigila a fins a 100 interns amb manuelles i barres de ferro que poden ser mal usades», o també afegeixen que els funcionaris que treballen en l''àrea educativa, «un sol funcionari fa les tasques de vigilància sobre altres 80 interns, amb l'agreujant que també depenen d'ell els docents i monitors que imparteixen les classes».

La direcció del centre penitenciari, segons el sindicat, ha hagut de prendre mesures «extremes» davant aquesta manca de personal. Així, afirmaCSIF, «els trasllats d'interns en els últims mesos són ingovernables i aquests van sols a totes bandes sense un funcionari present». La vigilància es realitza, segons el sindicat, només per les càmeres del centre, «i es limita a avisar al comandament en cas d'altercat».

Una altra mesura que ha pres la direcció de la presó és permetre que els interns decideixin si es volen quedar a les cel·les, «amb l'esperança que siguin molts els que ho requereixin i baixar així la ràtio d'interns per funcionari als patis».

tracking