Diari Més

Sanitat

Els Pallaresos avança l'obertura del nou consultòric mèdic al 29 de juliol

El regidor de Sanitat, Samuel Urbano, confia que l’adscripció de nous usuaris permeti ampliar-ne els serveis al centre sanitari

L'edifici està preparat per ser operatiu, només manquen enllestir les zones enjardinades de l'exterior i detalls decoratius. Obrirà a l'avinguda Prats de Motlló.

Els Pallaresos avança l'obertura del nou consultòric mèdic al 29 de juliolGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou consultori mèdic dels Pallaresos que s’ha construït a l’avinguda Prats de Motlló obrirà portes el pròxim dilluns 29 de juliol. El CatSalut ha comunicat a l’Ajuntament dels Pallaresos que l’edifici pot ser operatiu i decidien avançar la seva obertura a la inauguració oficial, que se celebrarà més endavant.

Durant aquest cap de setmana es farà el trasllat de les consultes de l’antic consultori del carrer Major al de nova planta. Segons el regidor de Sanitat de l’Ajuntament dels Pallaresos, l’equip mèdic començarà a passar-hi consulta el pròxim dilluns perquè l’únic que falta, al nou edifici, «són detalls de decoració i acabar la zona exterior, l’enjardinament».

El nou consultori mèdic permetrà als veïns dels Pallaresos gaudir d’unes instal·lacions modernes i adients, lluny del que ofereixen les actuals. «El consultori estava en un edifici molt antic, amb instal·lacions tercermundistes, que no estaven ben adequades i vam insistir molt que volíem un consultori mèdic pensat pel futur», afegeix el regidor de Salut. Confia en el fet que el nou equipament animi els veïns a triar el nou dispensari mèdic com a centre de referència, el que permetrà, a mitjà termini, ampliar els serveis i les especialitats que s’hi ofereixen, així com els horaris. Actualment, molts dels veïns que viuen a les urbanitzacions del Catllar més properes als Pallaresos ja hi fan cap al consultori mèdic d’aquest municipi. «A hores d’ara disposem de dos metges de Medicina general i un parcial de Pediatria. En el futur esperem ampliar el nombre d’especialitats i que el consultori obri a les tardes», fet que podria ser una realitat cap a la pròxima tardor.

El nou consultori mèdic compta amb 503,82 metres quadrats de superfície construïda i 31,73 metres quadrats més de superfície de porxos i terrasses. Tal com recull el projecte de construcció, l’equipament s’ha distribuït en una planta baixa. L’ordenació i urbanització dels espais exteriors disposa de tres zones enjardinades entre els dos carrers principals.

El consultori s’ha concebut per encabir-hi fins a set consultes: dues de Medicina General, dues d’Infermeria –tant de Pediatria com de Medicina General– una de Pediatria i una setena en l’àrea polivalent del centre. A banda de les corresponents sales d’espera, el nou edifici té àrea administrativa, una altra per al personal sanitari, magatzem i vestíbul.

Infraestructures va adjudicar l’execució de les obres a l’empresa Voltes Connecta SLU per un import de 794.258 euros (sense IVA) el novembre de 2017.

tracking