Diari Més

Gratallops es torna a quedar sense abastament d'aigua potable

No es pot bombejar al dipòsit municipal perquè el riu Siurana està sec

Un dels vehicles abastant l'aigua al municipi, ahir.

Gratallops es torna a quedar sense abastament d'aigua potableSanti Borràs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des d’ahir, Gratallops s’abasteix d’aigua potable amb dipòsits en vehicles que la transporten al municipi. El cabal del riu Siurana no té aigua, per la qual cosa, els motors no poden bombejar-ne cap al dipòsit municipal, que ha quedat completament buit. La manca d’aigua ha obligat els establiments turístics –que es troben en plena temporada– a demanar als seus hostes que n’estalviïn.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Gratallops considera que la situació ha estat provocada per la manca de respecte pel cabal d’aigua pactat per casos de necessitat de l’embassament de Siurana. L’alcalde del municipi, Xavier Gràcia, declarava ahir davant de TV3 que s’haurien de respectar els 200 pactats i de la infraestructura del Topograpo, que a hores d’ara no està en condicions.

L’Agència Catalana de l’Aigua va informar ahir, davant d’aquesta situació, que està «redactant un projecte per a incorporar l’aigua del Topograpo als dipòsits, fet que garantirà un millor aprofitament de l’aigua que baixa pel tub».

tracking