Diari Més

Oci

Una 'escape room' de Salou proposa trobar l'or maia del Déu Kuali

Amb l’aventura, famílies i adults han de vigilar el tótem i mantenir l’equilibri entre vius i morts

Un grup participant a l''escape room' 'El oro maya' ubicat a l'hotel Jaume I de Salou.

Una 'escape room' de Salou proposa trobar l'or maia del Déu KualiGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A l’hotel Jaume I de Salou hi ha ubicada una sala escape room adreçada a famílies i adults que vulguin aventurar-se en el món maia. El grup Escape Room Tarragona, que compta amb uns quants anys oferint aquesta mena de reptes a Tarragona, ha obert aquesta nova sala ambientada en la cultura maia en la qual els participants pertanyeran a l’Ordre Sagrada dels sacerdots del Déu Kuali i hauran de vigilar el tótem sagrat per mantenir l’equilibri entre el món dels vius i dels morts. L’activitat està disponible de dilluns a diumenge i es pot reservar de 10 a 21.15 hores.

A banda d’aquesta sala, Escape Room Tarragona, n’obrirà una nova aquest agost ambientada en la selva d’Angkor. L’aventura d’aquest enigma tracta de resoldre el misteri d’Angkor Wat i aconseguir el tresor.

Amb El oro maya i El tesoro de Angkor, les dues sales ubicades a Salou, es permetrà la participació simultània de dos equips, un en cada espai, per veure qui aconsegueix el repte abans de 45 minuts. Aquesta modalitat estarà pensada per lluites entre nacionalitats o entre dones i homes, però també pot ser adient per a empreses. L’espai pot albergar fins a 15 persones en total.

Tal com explica el seu fundador, Daniel Estera, «és una activitat que ajuda a crear team building, ja que el grup es posa en una situació d’estrès i fa que es generi un treball en equip. A més, es creen situacions que permeten psicoanalitzar a cada persona».

Tot i estar emplaçat en una zona turística, el públic que acostuma a participar en aquesta activitat no és només estranger, si bé hi ha participants anglesos i holandesos, més acostumats a aquestes activitats, són molts els espanyols que practiquen les escape rooms, tant els que les coneixen des de fa poc com els més experimentats.

Estera ha explicat que El oro maya, així com totes les altres sales que tenen creades, «se centra en una aventura que no és plana. Ens agrada crear una pel·lícula on la seva història estigui enfocada en els personatges i que aquests entrin segons les seves característiques».

L’ambientació també és un aspecte molt important que cuiden a cada sala i «les bones instal·lacions de l’hotel de Salou així ho permeten», afirma Estera. El grup també té en compte l’adaptació de cada perfil visitant, ja que l’activitat està dirigida tant a famílies com a adults. Amb tot, Estera afirma que «cada persona té una experiència diferent».

De mica en mica les escape rooms s’estan apropant a la gent, i Estera opina que, si bé actualment ja hi ha moltes sales, «per la nostra història com a potencialitat més important i el fet d’apropar-nos a la gent turista d’altres localitats, creiem que podem ubicar-nos com un referent nacional d’aquesta activitat».

Amb aquestes dues són quatre les recreacions que el grup té instal·lades, dues a Salou i dues a Tarragona. Una de les de Tarragona, pensada per aventurar-se al món dels pirates i obtenir el mapa del rei Piri, obrirà també el proper més d’agost a la ciutat.

tracking