Diari Més

Trànsit

Tarragona, cinquena província amb més morts a la carretera el 2018

Barcelona encapçala aquest dramàtic rànquing, amb 163 víctimes mortals, seguida de Madrid, i Tarragona comptabilitza 65

Accident en una carretera de les comarques tarragonines on un motorista va perdre la vida.

Tarragona, cinquena província amb més morts a la carretera el 2018Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i no ser una de les províncies de l’Estat més poblades, Tarragona va ser, l’any passat, la cinquena on es van produir més víctimes mortals en accidents de circulació, segons informació facilitada per la Direcció General de Tràfic (DGT) aquest juliol. De les 1.806 persones que van perdre la vida a les carreteres de l’Estat el 2018, tant en vies interurbanes com urbanes, 65 van ser resultats d’accidents ocorreguts a la circumscripció de Tarragona. La comarca que va comptabilitats més víctimes mortals va ser la del Baix Camp, amb 13, seguides del Tarragonès, el Montsià i el Baix Penedès, amb 9.

Els 1.806 morts del 2018 van ser el resultat dels 102.299 accidents amb víctimes que comptabilitzats a l’Estat, mentre que 138.609 persones va resultar ferides i, d’aquestes, 8.935 van requerir ingrés hospitalari.

Tarragona es una de les províncies que acumulen un major nombre de vehicles com a resultat de la seva ubicació geogràfica, en un punt clau del corredor mediterrani viari i el fet que es lloc de pas obligatori per als conductors que es desplacen a Barcelona procedents de les províncies llevantines i d’un nombre considerable de vehicles que es dirigeixen a la capital catalana des de l’Aragó i travessant la província de Saragossa. Per altra banda, és una zona especialment rellevant pel que fa a la recepció de turisme i, també, d’entrada i sortida de mercaderies per carretera.

Només quatre per davant

El cinquè lloc de Tarragona en aquest dramàtic rànquing sobta de manera especial, pel fet que províncies amb un major nombre d’habitats van acumular un menor nombre d’accidents mortals. Així, l’any passat es van produir 58 víctimes mortals a les carreteres de Sevilla, 48 a les de Saragossa, 39 a les de Màlaga, 23 a les de Cantàbria, 21 a les de Biscaia, o 10 a les de la Rioja.

El rànquing l’encapçala la província de Barcelona, amb un total de 163 víctimes mortals en les seves carreteres, seguida de Madrid, amb 114, mentre que a València hi va haver 88 i 66 a Múrcia. El següent lloc correspon a Tarragona, amb 65, xifra que suposa 14 morts més que el 2017 i 6 més que el 2016.

El nombre de víctimes a les carreteres de l’Estat l’any passat es va reduir en 24, en relació a les que hi va haver el 2017. Segons la DGT, «la lleu baixada es va produir en un any en el qual van augmentar un 1,9% els desplaçaments de llarg recorregut, arribant-se als 416,4 milions de moviments i, també coincidint amb un increment del 7% de matriculacions de vehicles, que van situar el parc automobilístic en 35.188.690 unitats en el conjunt de l’Estat.

tracking