Diari Més

S'inicia la construcció de la passera sobre el riu Francolí a Constantí

La construcció s'ubica al nucli urbà, sobre l'antic camí dels Pallaresos, que comunica amb el barri tarragoní de Sant Salvador

Les obres de la passera s'han iniciat aquesta setmana.

S'inicia la construcció de la passera sobre el riu Francolí a ConstantíAjuntament de Constantí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs de construcció d’una passera sobre el riu Francolí al seu pas per Centcelles, al terme municipal de Constantí, ja estan en marxa. Aquesta setmana s’han iniciat les obres per habilitar la passera, ubicada a l’est del nucli urbà, sobre l’antic camí dels pallaresos, que comunica amb el barri de Sant Salvador de Tarragona i amb la part del terme situada al marge esquerre del riu. El cost de l’obra és de 23.539,95 euros (IVA inclòs), dels quals el Consell Comarcal n’aportarà 5.400.

Els objectius d’aquesta actuació són comunicar els nuclis habitats -nucli i masies marge esquerra del riu i barri de Sant Salvador-:, facilitar l’explotació del sòl rural -fent més fàcil el desplaçament als pagesos-; i potenciar el seu ús lúdic per l’oci de ciclistes, excursionistes i/o corredors. L’obra proposa una solució que permeti el pas tant a vianants i ciclistes com a vehicles i tractors de com a màxim 1.000 quilos per roda sobre la superfície de suport.

L’actuació consisteix en un pas lleugerament elevat, sobre la llera del riu, de 3 metres d’amplada, amb una reixa d’engraellat d’acer galvanitzat amb murets de formigó armat de 30 centímetres d’amplada, elevats 80 centímetres sobre la llera del riu, de forma que deixin 14 passos d’aigua de 80x80 centímetres. Aquesta solució garanteix el creuament del riu durant tot l’any, llevat d’avingudes importants. En finalitzar l’obra, es col·locaran als dos costats del pas dos panells informatius amb les condicions d’ús -el senyal d’avís que és inundable i que no s’ha d’utilitzar en cas d’avingudes-.

Pel que fa al seu impacte mediambiental, els efectes potencials que pot tenir sobre la flora i la fauna i els condicionaments paisatgístics són inexistents, ja que el pas es fa sobre el traçat actual i no suposarà cap barrera infranquejable. Per tant no es preveu cap alteració del procés ecològic.

tracking