Diari Més

Successos

Desarticulat a l'Alt Camp un grup criminal dedicat al tràfic de drogues

S’han detingut quatre persones i s’han desmantellat 3 plantacions de marihuana amb més de 2.600 plantes, a més d'altres tipus de drogues i dues armes de foc

S'han detingut quatre persones, inclosos els responsables de l'organització criminal.

Desarticulat a l'Alt Camp un grup criminal dedicat al tràfic de droguesGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal establerta a l’Alt Camp especialitzada en el cultiu i posterior distribució de marihuana a través d'una xarxa de col·laboradors. En el marc d’aquesta operació, anomenada Ruïnes, s’han detingut quatre integrants del grup –tres homes i una dona- i s’han fet cinc registres en habitatges, garatges i una nau industrial. S'han intervingut tres plantacions de marihuana amb 2.600 plantes, així com diverses quantitats d’altres tipus de drogues i útils per a la seva elaboració, manipulació i venda. A més, també s’han decomissat dues armes de foc.

La investigació es va iniciar a finals de l’any 2018, quan es va detectar l'assentament a l’Alt Camp d'un matrimoni que havia operat activament en el tràfic de drogues al sud de la província i al nord de Castelló. A causa de la pressió policial exercida per la Guàrdia Civil al nord de Castelló, la parella havia traslladat la seva base d'operacions a la comarca de l’Alt Camp.

Els investigadors van esbrinar que l'home, amb antecedents per tràfic de drogues, havia aconseguit formar una organització criminal a la capital de l’Alt Camp dedicada al cultiu, elaboració i distribució de productes cannàbics. Per fer-ho va establir una xarxa d'habitatges, uns ocupats i altres en connivència dels amos, on s'establien els cultius.

Després de diverses setmanes d’investigació es va poder acreditar que els principals investigats i líders de l'organització dirigien un complex entramat criminal assentat a la localitat de Valls dedicat al cultiu, elaboració i distribució de productes cannàbics. Per això s’havia fet una xarxa d'habitatges situats en zones aïllades de difícil accés, on establien cultius indoor de la planta Cànnabis Sativa. En cadascun d'ells hi havia un “vigilant-conreador” que era el responsable del cultiu. Aquestes plantacions estaven supervisades directament pel principal investigat amb l'objectiu que la droga complís els requisits de qualitat que exigia.

La producció del cultiu es traslladava fins un altre dels domicilis on s'emmagatzemava per posteriorment distribuir-la amb la venda al detall. En aquests transports, realitzats per un altre dels membres de l'organització, es prenien mesures de seguretat per a evitar tant els controls policials establerts com els seguiments per part de les unitats de recerca. Així, els transports es feien habitualment en horari nocturn i s’utilitzaven vehicles cedits per terceres persones perquè no es relacionessin amb el grup.

Els agents van establir un operatiu policial el matí del dia 22 de juliol per fer entrades i registres en cinc habitatges. Es van intervenir 18.200 grams de marihuana, 80 grams d'haixix, 81 pastilles de MDMA (èxtasis), 2.687 plantes de marihuana de diverses plantacions, 6.000 llavors de cànnabis i dues armes de foc: una arma llarga i una pistola d'un sol tret.

Els detinguts, tres homes i una dona de nacionalitat espanyola, albanesa i romanesa, estan acusats dels delictes de cultiu i elaboració de drogues, tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, tinença il·lícita d'armes, falsificació de documents i defraudació de fluid elèctric. Tots quatre seran posats a la disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Valls.

Imatge d'una de les plantacions de marihuana 'indoor' intervingudes.

Desarticulat a l'Alt Camp un grup criminal dedicat al tràfic de droguesGuàrdia Civil

Els agents també van decomissar 18 quilos de cabdells de marihuana.

Desarticulat a l'Alt Camp un grup criminal dedicat al tràfic de droguesGuàrdia Civil.

S'han intervingut dues armes de foc: una curta i una llarga.

Desarticulat a l'Alt Camp un grup criminal dedicat al tràfic de droguesGuàrdia Civil

S'han intervingut dues armes de foc: una llarga i una curta.

Desarticulat a l'Alt Camp un grup criminal dedicat al tràfic de droguesGuàrdia Civil

tracking