Diari Més

Medi natural

Un grup d'escoltes d'Alacant neteja el cap Salou de la planta invasora 'ungla de gat'

Tretze nens i nenes del Grup Scout Àguiles ha recollit 13 metres cúbics de la planta, que ocupa l'espai natural del Limònium de Giberti

Els joves escoltes amb el 'botí' de la planta invasora recollida.

Un grup d'escoltes d'Alacant neteja el cap Salou de la planta invasora 'ungla de gat'Ajuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Scout Àguiles d’Alacant, s'ha dedicat, durant tres dies a tasques de voluntariat al Cap Salou, entre la Platja Llarga i la cala Penya Tallada. Des de divendres, 19 de juliol fins dilluns 22 de juliol, els 13 nens i nenes i les dues monitores han recollit un total de 13 metres cúbics de la planta invasora 'ungla de gat', (Carpobrotus edulis), una espècie que, sense control, pot ocupar l’hàbitat de la planta endèmica Limònium de Giberti (Limonium giberti).

Els joves voluntaris han netejat els espais verds públics de costa, en una iniciativa que compta amb el suport de l'àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat pel regidor delegat de Gestió del Territori, Marc Montagut, va rebre la setmana passada el grup Scout i els va fer una recepció oficial al saló de plens de la Casa Consistorial.

Pel batlle, el litoral del Cap Salou «és d’una bellesa extraordinària i singular a la província de Tarragona. Gaudir de la natura i del paisatge ens dona un gran valor, i, des del nostre municipi, estem donant un gran exemple, ja que hem dut a terme la recuperació del litoral de Cap Salou amb l’adquisició de finques, a través d’inversions per part de l’Ajuntament de Salou, que han passat a patrimoni municipal, com la de la Cala Morisca, que ha esdevingut espai públic».

tracking