Diari Més

Societat

Els veïns de Castellvell, a l'«equador» de les festes de Santa Anna

L’alcalde promet en noves edicions fomentar la participació dels veïns de les urbanitzacions

Un nen baixant pel tobogan aquàtic, ahir, al carrer Joan Maragall de Castellvell del Camp, durant les festes de Santa Anna.

Un nen baixant pel tobogan aquàtic, ahir, al carrer Joan Maragall de Castellvell del Camp, durant les festes de Santa Anna.Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes de Santa Anna de Castellvell del Camp es troben al seu «equador». Ahir dilluns, el carrer Joan Maragall, rere les escoles velles, va acollir un dels actes més esperats pels infants del municipi: el gran tobogan aquàtic. Desenes de persones s’hi van acostar durant la tarda per tal de llençar-se amb un flotador per la rampa de color blau. El dia es va completar amb una missa a l’Església de Sant Vicenç Màrtir i el tradicional concurs de llançament de pinyols d’oliva, un esdeveniment que el nou alcalde, Josep Manel Sabaté (ERC), assegura que li va sorprendre el primer cop que el va presenciar i que s’ha integrat ja en el programa de les festes.

La Festa Major de Castellvell del Camp es va iniciar el passat 11 de juliol i el pròxim dia 26 comptarà amb la cita «més emotiva»: la missa en honor a la patrona, la tradicional trobada d’Annes i el castell de focs artificials. Malgrat que aquest acte representi el fi de festa, l’endemà encara hi haurà actes programats, amb un vermut popular, una trobada gegantera i música amb punxadiscos.

El nou alcalde, que tot just ara enceta mandat, es mostra satisfet per l’evolució d’uns actes que ja havia deixat contractats l’anterior govern.

Tot i que no vol confirmar res, sí que destaca que de cara a pròximes edicions provaran d’apropar els veïns de les urbanitzacions a la festa. «Volem que vinguin a les festes i que no passi com ara, que s’organitzen festes en paral·lel» dins del mateix municipi. «Que se sentin part del poble», conclou. Per tal de fer-ho tot més pròxim, té la voluntat de nomenar regidors de zona i, alhora, durant les festes, ajuntar els sopars «de motxilla» i l’institucional, sense que això suposi un cost afegit, «fer una cosa popular». Durant la celebració d’enguany, alguns veïns ja li han traslladat algunes de les seves reivindicacions, especialment en la millora de la neteja.

Un dels temes que va marcar el final del darrer mandat va ser la polèmica per les contribucions que l’anterior govern volia fer pagar a uns veïns per unes obres al poble. Sabaté, tot i assegurar que estan encara treballant-hi, creu que «com a mínim es reduiran i la intenció és treure-les».

Finalment, l’alcalde reitera el seu compromís a soterrar les torres elèctriques d’alta tensió ubicades al municipi. «Estem treballant-hi i volem fer-ho abans que acabi el mandat», afirma Josep Manel Sabaté.

tracking