Diari Més

Judicial

El jutge rebutja el sobreseïment de la peça 5 del cas Torredembarra

Investiga el presumpte afavoriment econòmic per part de l’exalcalde Daniel Masagué en l’adjudicació del contracte de neteja

Masagué entrant a declarar al jutjat del Vendrell el novembre de 2015.

El jutge rebutja el sobreseïment de la peça 5 del cas TorredembarraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció 1 del Vendrell ha tancat la instrucció de tres de les peces separades del cas Torredembarra i ha traslladat la interlocutòria a la fiscalia i acusacions per tal que presentin els seus escrits d’acusació en relació a la causa. El jutge ha acumulat les peces 5, 7 i 9 i les jutjarà conjuntament.

La peça 5, que fins fa poc s’ha mantingut sota secret de sumari, investiga l’adjudicació a l’empresa Nordvert del contracte de neteja viària, en la qual, segons les diligències «podrien haver-se produït irregularitats en la contractació del servei, destinades a l’afavoriment econòmic del seu alcalde en el moment dels fets, Daniel Masagué, així com de la mateixa mercantil». Segons es desprèn de la interlocutòria, durant la vigència del contracte de la neteja, s’haurien detectat «un seguit d’ingressos en efectiu d’origen desconegut en els comptes de Daniel Masagué». Segons conclou l’informe de l’Agència Tributària, «entre els anys 2010 i 2014 existirien indicis de la recepció de quantitats de diners en efectiu que no quadrarien amb l’activitat econòmica realitzada per ell ni per les empreses vinculades a ell». D’acord amb l’escrit, tot i que Masagué coneixia que l’operació de modificació del contracte de la recollida de residus urbans era contrària a dret i havia estat informat pel secretari i l’interventor, l’exalcalde «hauria concertat el contracte, en detriment de l’erari públic i en el seu propi interès». Per aquests suposats fets es desprenen indicis de la comissió dels delictes de prevaricació i suborn.

Una altra de les peces que ha acumulat el jutge, és la 7, que ha investigat les adjudicacions d’obres públiques a Teyco a canvi de presumptes «contraprestacions econòmiques que hauria rebut Daniel Masagué a través de les seves societats mercantils Daloi S.L i MAES Flequers i Pastissers S.A.». En la interlocutòria es recullen transferències dutes a terme en diferents operacions per part de Teyco a les empreses de Masagué per quantitats de 91.488,96 euros, de 212.000 euros, de 217.960 euros, de 359 euros, de 192.000 euros, de 108.000 euros, etc; fins a arribar a un total de tretze que recull l’escrit.

Finalment, s’acumula per jutjar conjuntament la la peça 9, que investigava les adjudicacions a Vicsan i Griñó, com ara les obres de la piscina, la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol, entre d’altres.

tracking