Diari Més

Les vaquetes de Miami atrauen un any més milers d'espectadors

Segons l’Ajuntament, a l’activitat, una «festa tradicional», no hi ha maltractament animal

La tempta de vaquetes, ahir, a la plaça del Cinquantenari, a Miami Platja.

Les vaquetes de Miami atrauen un any més milers d'espectadorsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu colles van participar aquest cap de setmana en la tradicional tempta de vaquetes de Miami Platja. La plaça del Cinquantenari es va omplir com cada any amb milers d’assistents per contemplar un dels pocs espectacles taurins que encara es poden organitzar a Catalunya. Els membres de les penyes feien tot tipus d’acrobàcies per poder evitar el cop dels animals. Ángel Redondo, regidor de Festes de l’Ajuntament de Mont-roig de Camp, defensava ahir aquesta «festa tradicional» davant la polèmica que apareix cada any en aquestes dates. «No es tracta malament els animals, des de l’Ajuntament fem campanya perquè no sigui així i també es diu des de les mateixes penyes», alerta. Tres hores de vaquetes, dissabte i diumenge, donen per a molt. Des del consistori apunten que no tenen constància de cap incident relacionat amb la tempta de vaquetes.

Primeres festes amb l’avinguda

Enguany, les festes de Sant Jaume de Miami Platja compten amb una novetat: la remodelació de l’avinguda de Barcelona, l’antiga carretera N-340. El fet que aquest indret s’hagi integrat al teixit urbà, va permetre, el passat dissabte 20 de juliol que s’hi organitzessin un seguit d’activitats relacionades amb la música, les arts escèniques, entre d’altres.

Les festes de Sant Jaume, però, es van iniciar el dia abans, divendres 19, amb un concert tradicional, el pregó i ball de festa major. L’endemà, dissabte, a banda de les festes de l’avinguda Barcelona, també va tenir lloc la primera tongada de vaquetes a la plaça del Cinquantenari. Pel que fa a la jornada d’ahir, diumenge, hi va haver activitats aquàtiques, vermut electrònic, vaquetes, un espectacle pirotècnic i música en directe a la plaça de Tarragona, amb el grup Costablanca.

Activitats fins al 28 de juliol

Més enllà dels primers dies, les festes continuen avui amb activitats musicals, a les 18 hores a la plaça de Jaén –animació infantil– o el Coro Rociero Arena del Camino a les 22 hores a la plaça de les Oliveres.

Entre els actes destacats al llarg de tota la setmana hi ha un torneig de vòlei platja, una White Party, tobogan aquàtic, missa rociera, havaneres, castell de focs artificials i una nit cubana. A més, el dijous 25 s’inaugurarà, al carrer Diputació amb l’avinguda Saragossa, el nou parc esportiu amb exhibició de diverses disciplines. Els dies 26 i 27 se celebrarà el Mar Musik, un festival musical.

tracking