Diari Més

Drets laborals

Els treballadors de Telepizza de Reus denuncien «precarietat laboral» i convoquen vaga per aquest dissabte

La CGT fa una crida per donar suport al piquet informatiu que es farà davant el local del passeig Prim el 27 de juliol

Imatge d'arxiu del Telepizza de Reus.

Els treballadors de Telepizza de Reus fan vaga per precarietat laboral

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT amb la Secció SindicalTelepizzade Reus han convocat per aquest dissabte 27 de juliol una vaga per exigir el pagament del salari mínim interprofessional dels treballadors, ja que, segons informen, des de gener, després de l'entrada en vigor del decret del Govern espanyol, l'empresa no compleix amb l'establert pel govern central en el reial decret 1463/2018 de 21 de desembre que disposava la pujada del salari mínim interprofessional a 900 euros.

Els treballadors demanen també que l'empresa apliqui increments salarials en forma de nous plusos o complements d'acord a la realitat econòmica actual, que es millorin les condicions d'alguns dels vehicles utilitzats pel repartiment i que s'instal·lin aparells d'aire condicionat eficaços per a treballar en les temperatures que marca la legislació. També reclamen la contractació de més treballadors per a evitar les sobrecàrregues de feina que es produeixen en determinats dies i hores.

Des de la Secció SindicalTelepizzade Reus es considera que el fetqueno es millorin les condicions econòmiques existents, ni s'apliquin millores en les condicions laborals i socials, provoca que el poder adquisitiu dels treballadors «vagi disminuint i precaritzant cada vegada més». «Telepizzanomés ha accedit a pujar 50 cèntims per hora treballada enfront dels 1,28 euros demanats pels sindicats, per això hem convocat una jornada de vaga, seguint l'exemple recent dels nostres companys de Saragossa o Barcelona, per tal d'exigir l'increment del salari que marcal'SMI», afegeix la Secció Sindical de l'empresa.

tracking