Diari Més

Risc d'incendis

El Govern tanca l'accés al Montsant per una nova onada de calor

Es barrarà el pas del massís a partir de la mitjanit d'aquest dilluns i fins a dijous, a causa de la sequedat de l'ambient i el conseqüent risc d'incendi

Dos efectius dels Agents Rurals a punt de col·locar un cartell que indica que està prohibit accedir a la serra del Montsec.

El Govern veta l'accés a Montserrat i cinc massissos més i prohibeix la sega durant 48 horesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha demanat màxima precaució davant una nova onada de calor aquest estiu a Catalunya, on entre aquest dilluns i dijous s'esperen temperatures de fins a 40 graus, cosa que dispara el risc d'incendis, per la qual cosa a partir d'aquesta nit es tancarà l'accés al massís del Montsant (Priorat).

Davant aquesta situació, el comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) s'ha reunit aquest dilluns per concretar les mesures de precaució des de diversos àmbits per evitar que la situació de risc acabi en situació d'emergència.

Entre aquestes mesures, es disposaran 200 panells en autopistes indicant la situació de risc d'incendis, s'incrementarà la vigilància en zones rurals i es reforçarà la teleassistència de la Creu Roja.

Malgrat que aquesta onada de calor no arribarà a temperatures tan extremes com les del mes de juny passat, la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha recalcat en roda de premsa després de la reunió del comitè tècnic la importància de tenir prudència en les activitats que es realitzin i en la cura de persones vulnerables, gent gran i nens.

De la seva banda, el responsable de l'Àrea de Predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Santi Segalà, ha detallat que l'onada de calor tindrà el seu punt àlgid entre dimarts i dimecres, on les temperatures fregaran els 40 graus a zones com la plana de Lleida, i quedarà interrompuda divendres quan arribi un sistema frontal que normalitzarà les temperatures i portarà algunes precipitacions.

D'una altra banda, el responsable de la Divisió d'Operacions dels Bombers, José Luis López, ha plantejat un reforç extraordinari de personal, de comandament i d'anàlisi forestal per respondre amb contundència a la situació extrema de calor dels pròxims dies.

L'inspector en cap d'Agents Rurals, Josep Antoni Mur, ha informat que les zones amb més risc d'incendi se situen a l'interior de Catalunya, per la qual cosa han activat el nivell 3 del Pla Alfa per a la prevenció d'incendis a 40 municipis prop de les Terres de l'Ebre.

A més, ha afegit que avui han suspès algunes activitats per risc d'incendi forestal, s'incrementarà la vigilància per mitjans aeris i es tancarà el massís del Montsant, a Tarragona, a partir d'aquesta mitjanit i fins dijous, a causa de la sequedat de l'ambient.

Des del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), Francesc Fernández ha informat que augmentaran la supervisió en zones d'aire lliure i als carrers, oferiran atenció especial a les trucades que rebi el 061 i es reforçarà la unitat de serveis especials per donar resposta a qualsevol incendi.

El Sotsdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat que s'ha activat el pla PROCICAT, en fase alerta des d'ahir, i ha fet èmfasi en la necessitat de prestar atenció a la població més vulnerable.

Delgado ha remarcat que, en tractar-se de la tercera onada de calor, les administracions no han de relaxar-se i han de donar la màxima rellevància a l'episodi de calor.

tracking