Diari Més

Modernisme

La Casa Navàs de Reus rep més de 14.000 visites aquest 2019

L'afluència ha augmentat un 712% en comparació amb el primer semestre de l'any passat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Casa Navàs de Reus tancael primer semestre del 2019 amb rècord de visitants. Un total de 14.103 persones han visitat l'edifici modernista de la plaça Mercadal de gener a juny. El públic català ha estat el majoritari, seguit de l'espanyol, el reusenc i l'internacional.

Amb els primers sis mesos d'aquest any ja s'ha superat el total de visitants del 2018 (10.350 persones) i del 2017 (2.177 persones). Això suposa un increment del 712% en comparació amb el primer semestre d'ara fa un any quan la casa no obria tantes hores.

El públic majoritari, amb 6.529 persones, prové de Catalunya, el 46,5%, seguit de l'espanyol amb 2.918, el 21%. Els reusencs representen el 19% amb 2.672. Amb 1.838 persones el públic internacional representa el 13,5%. El mes més concorregut ha estat l'abril durant lasetmanasanta.

El perfil de visitant ha canviat molt aquests primers sis mesos de l'any en comparació amb els de l'any passat. Si aleshores el públic internacional representava el 29%, ara ha caigut al 13,5%. En canvi, tant el públic català com l'espanyol han crescut. Segons la Casa Navàs, aquest canvi s'explica perquè durant els mesos d'estiu hi ha molt turisme a la Costa Daurada, mentre que a l'hivern és el públic nacional el que, amb escapades de cap de setmana, acostuma a visitar el patrimoni cultural de Reus.

Durant aquests primers sis mesos de l'any també ha augmentat la ràtio d'edat dels visitants, el 40% del públic han estat persones majors de 65 anys. Pel que fa al nombre de reusencs, aquest s'ha multiplicat per dos en comparació amb l'últim semestre del 2018. En concret, s'ha passat dels 1.254 visitants als 2.672.

La propietat ha decidit augmentar les hores de visites durant l'estiu. Des de juliol i fins a meitat setembre la casa augmenta de 6 a 9 el nombre de visites guiades diàries. La casa obre de dilluns a diumenge, la primera visita del matí és a les 10 h i la darrera a les 13h. A la tarda les portes es tornen a obrir a les 16h i es fa l'última visita de la jornada a les 20h. Les entrades es poden comprar a la Casa Navàs, a l'Oficina de Turisme o al seu portalcasanavas.cat, on també s'hi pot trobar informació referent a l'edifici.

Ampliació delBCIN

La Casa Navàs va ser declarada per la Generalitat de Catalunya Bé Cultural d'Interès Nacional l'any 1991. Aquesta catalogació incloïa tot l'edifici, i els béns mobles més importants. En aquell moment no es van incloure els béns mobles de la botiga i ara, amb la voluntat de protegir-ne encara més el patrimoni modernista, se n'ha ampliat el catàleg i també hi figura el que hi ha a l'interior de la botiga.

Imatge de l'interior de la Casa Navàs de Reus.

La Casa Navàs de Reus rep més de 14 mil visites aquest 2019Cedida

tracking