Diari Més

Judicial

L'acusat del crim de Riudecanyes nega els fets

Diu que es va limitar a defensar-se d’una baralla iniciada per la víctima i que aquesta «va caure dins el meu maleter per accident»

Moment en què l'acusat del crim de Riudecanyes declara, d'esquena, durant el judici a l'Audiència de Tarragona, amb la presència d'una traductora.

Riudecanyes, acusat, Audiència de Tarragona, crim, judici, assassinatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acusat de matar un home als afores de Riudecanyes ha negat els fets i s’ha justificat davant del jutge al·legant que es va limitar a defensar-se d’una baralla que va iniciar la mateixa víctima. Els fets es remunten al 24 de març del 2018. El processat, que ha declarat aquest dijous en el judici amb jurat popular que se celebra a l’Audiència de Tarragona, ha assegurat que aquell dia tots dos havien begut molt, que van anar junts a la granja de porcs on ell treballava, que allí van començar a apallissar-se mútuament i que la víctima, entre empentes, va acabar al maleter del seu cotxe de forma «accidental». També ha dit que posteriorment en va sortir «corrents» i que no en va saber res més. La víctima va morir apallissada i asfixiada. «No tenia cap motiu per matar-lo», ha manifestat l’encausat, d’origen romanès, si bé ha reconegut que s’havien enfrontat en més d’una ocasió per culpa d'una dona. El judici queda vist per a veredicte.

L’acusat, Constantin B., i la víctima, Jordi M., de 42 anys, es coneixien i ja havien tingut enfrontaments per aquesta dona -que també ha testificat el judici. El processat ha assegurat que no li molestava que la víctima sortís amb la seva exparella i que «ja començava a no importar-me», si bé les acusacions particulars i la fiscalia veuen la gelosia com el mòbil del crim.

Segons el relat de l’acusat, la trobada amb la víctima en un bar de Reus va ser totalment casual. A partir d’aquí, tots dos van començar a beure nombroses cerveses. L’investigat ha assegurat que després la víctima es va avenir a acompanyar-lo a l’explotació porcina de Riudecanyes on treballa on van seguir bevent i que, de sobte, aquest el va agredir, agafant-lo pel coll.

«No podia gairebé ni respirar, jo no sé què li va passar pel cap, fins aleshores tot havia anat perfectament, érem amics però tampoc molt units, i llavors jo em vaig defensar», ha argumentat l’acusat. Les acusacions particulars, però, han contraposat, en les conclusions, el greu quadre de lesions que va presentar la víctima amb unes esgarrapades als nusos de les mans de l’acusat.

«No vaig tenir ni intenció ni pensament de matar-lo, només em defensava», ha insistit el processat. Segons ell, l’agressió es va donar quan sortien de la caseta de la finca. A partir d’aquí, l’acusat ha assegurat que la víctima, entre empentes, va fer cap dins del seu maleter i que el va deixar a dins per evitar que, de tornada amb el cotxe cap a Reus, no el colpegés mentre conduïa.

L’acusat ha reconegut estar «borratxo» i «enfadat», però que «no va perdre el cap», que sabia i recorda perfectament el que va fer, «sense llacunes», i que no tenia «res pensat ni planejat». Ha argumentat que es va errar de camí, aproximant-se a la riera on, segons diu, va topar contra un mur. A partir d’aquí ha relatat que, en obrir el maleter, per la seva sorpresa, la víctima va sortir «corrents».

A preguntes de les parts, l’encausat ha insistit que estava viu el darrer cop que el va veure i negat reiteradament que l’hagués volgut matar i que l’asfixiés en treure’l del maleter, en comprovar que encara seguia amb vida. Per contra, ha dit que va treure un gat per arreglar el cotxe i que va trucar al seu cap, a qui li va restar importància dels fets ocorreguts per «no perdre la seva confiança».

La fiscalia manté la pena de 25 anys de presó i la defensa, l'absolució

La fiscalia i les acusacions particulars -que representen d’una banda els fills i de l’altra, la mare de la víctima-consideren provat l’assassinat per asfixia i mantenen la petició de 25 anys de presó per a l’acusat, mentre la defensa en demana l’absolució. El lletrat de la defensa diu que el seu client va ser partícip d’«una borratxera que se’n va anar de les mans», però en cap cas és responsable del crim.

Després de quatre dies de judici, dilluns vinent es lliurarà l’objecte del veredicte al jurat popular que haurà de valorar els fets exposats. En el seu darrer torn d’intervenció, l’acusat, amb veu tremolosa, ha lamentat el dia dels fets i el dia que va conèixer aquella dona «que m'ha arruïnat la vida i que només m’ha donat problemes».

MÉS INFORMACIÓ

Comença el judici contra l'acusat de matar un home a Riudecanyes l'any passat

tracking