Diari Més

Comença la renovació de la xarxa d'aigua potable del Grup Centcelles de Constantí

Les canonades han patit un desgast molt important al llarg dels anys i es van instal·lar amb condicions inadequades

Imatge de les obres al carrer Centcelles de Constantí.

Comença la renovació de la xarxa d'aigua potable del Grup Centcelles de ConstantíCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana han començat les obres de renovació de la xarxa d'aigua potable del GrupCentcelles. L'Ajuntament de Constantí adjudicava aquest projecte aSOREAel passat mes de maig per un import de 270.589,79euros(IVA inclòs). El projecte de renovació de la xarxa d'aigua es divideix en dos lots. El lot 1 serà de laplaçade la Generalitat cap a baix i el lot2 de la mateixa plaça cap amunt. Els dos amb un termini d'execució de 6 mesos.

La justificació d'aquest projecte es basa en el fet que la xarxa d'aigua potable del grupCentcellespresentava moltes avaries. Les canonades d'aquesta xarxa han patit un desgast molt important al llarg dels anys. A més, es van instal·lar amb unes condicions inadequades del recobriment de protecció (àrids) de les canonades.

Segons les dades disponibles, el total de fuites reparades en el transcurs dels anys 2013, 2014, 2015 i 2016 és de 77, quedónauna mitjana de 4,5 fuites per cada 10 metres de canonada. Durant aquestes reparacions, s'ha pogut observar que les canonades estan deteriorades i presenten fissures.

L'estat d'aquestes canonades de la xarxa d'aigua potable ha ocasionat diverses molèsties als veïns tant en forma d'interrupcions del subministrament com per les reposicions de la calçada.

Les obres de renovació permetran la substitució de la xarxa d'aigua potable per una xarxa de canonada de fosa de diàmetre 80 i 100 mm. A més, s'afegiran vàlvules de comporta i s'aprofitarà per eliminar les boques de reg obsoletes. Durant les obres es col·locarà un provisional d'obra per a mantenir el servei als abonats. Aquest es retirarà una vegada instal·lada la nova xarxa.

tracking