Diari Més

Societat

'Pròleg': de Cambrils, i per a Cambrils

Un grup de joves escoltes busca finançament per organitzar un festival de talent local

El grup de Trucs de l'Agrupament Escolta Gent de Mar amb els seus dos monitors.

'Pròleg': de Cambrils, y para CambrilsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim 24 d’agost Cambrils podria celebrar un nou festival. Es tracta del Pròleg, una iniciativa que pretén fer visible el talent dels artistes, entitats i emprenedors locals. Al darrere del projecte hi ha la unitat Truc de l’Agrupament Escolta Gent de Mar de Cambrils, que han dissenyat aquest festival com a treball de fi de curs.

«El projecte va partir de les necessitats que vam detectar després de parlar amb persones vinculades a l’Ajuntament i a les entitats locals. De seguida vam veure que hi havia un espai per ocupar, amb una proposta cultural que englobés tots els artistes i els espais de creació del poble», explica Oriol Teixell, un dels caps de l’agrupament.

Segons detallen els mateixos organitzadors, la voluntat del Pròleg és incidir en la comunitat de la qual formem part, alhora que «es retorna al poble de Cambrils allò que, juntament amb l’entitat, ens ha donat al llarg de la nostra infantesa i adolescència».

A hores d’ara l’activitat dels joves escoltes se centra en aconseguir el finançament necessari per dur-lo a terme, buscant micro mecenes. També han posat en marxa un Verkami per aconseguir aportacions per valor de 2.000 euros. A dia d’avui, quan encara els queden 20 dies, han aconseguit 750 euros. A canvi, ofereixen recompenses com samarretes o gots del Pròleg, bosses de cotó de disseny, tiquets de consumició per a la barra del bar del festival i fins i tot un servei d’animació per a festes infantils.

El Festival Pròleg, que se celebraria el 24 d’agost al Parc del Pinaret, constaria de tres blocs: matí, tarda i nit. Al matí es preveu organitzar diversos tallers adreçats tant a infants i joves com a adults. En paral·lel, artistes cambrilencs i del Camp de Tarragona disposaran d’un espai per exposar el seu treball.

El bloc de tarda i nit es destinaria a la música, amb concerts d’artistes locals –La Clandestina i Vivèrrids, a més del PD Peixampler i Lobster–, i un artista convidat –Atupa, del País Valencià. A banda, també es vol dedicar una jornada específicament a representants d’entitats culturals i festives cambrilenques, a qui se’ls demanarà que decorin passos de vianants –una iniciativa artística, detallen, que es pot veure en ciutats com Madrid o Barcelona– amb textos al·lusius a les seves activitats. L’espai escollit per dur a terme aquesta acció serien els carrers Joan Baptista de la Salle i l’avinguda dels Països Catalans, a banda i banda de la Riera d’Alforja, «de manera que la vila i baix a mar quedin metafòricament units».

Quant al nom del festival, els seus impulsors expliquen que el van escollir perquè simbolitza «un inici o primer impuls» per als creadors i artistes locals. Pel que fa a la continuïtat del projecte, afirmen que a hores d’ara és una mica aviat per parlar-ne, però que, un cop passat el festival, des de l’agrupament valoraran si es pot tornar a fer l’any que ve o potser amb una periodicitat que no sigui anual.

tracking