Diari Més

Sanitat

Recullen firmes per reclamar el reforç del personal d'estiu al CAP Cornudella

El sindicat USITAC té previst recollir-ne més el pròxim dilluns 22 de juliol a Prades

Membres dels sindicant recollint les signatures davant del centre assistencial.

Recullen firmes per reclamar el reforç del personal d'estiu al CAP CornudellaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat USITAC ha aconseguit aquest dilluns una vuitantena de signatures per reclamar que el CatSalut reforci la plantilla del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Cornudella de Montsant, el qual dona servei a set pobles més del Baix Camp i del Priorat i que, durant l’estiu, veu incrementada la seva població i la presència de turisme.

«El matí ha transcorregut, al principi, de forma decebedora, perquè no obteníem signatures, però després hem demanat que s’anunciés pel servei de megafonia i, finalment, la gent ha respost», explica Alfred Maza, membre del sindicat. Finalment, al llarg del matí, han aconseguit una vuitantena de signatures i la implicació de diversos establiments del municipi que, al llarg de la setmana, continuaran recollint-ne més. «La gent ens ha donat les gràcies, també es mereixen tenir una bona sanitat», afegia Maza.

El sindicat USITAC té previst traslladar-se, el pròxim dilluns 22 de juliol, a Prades, per tal de seguir sumant complicitats entre els veïns i visitants de les poblacions que depenen del CAP Cornudella.

Tal com va publicar Diari Més, el passat 3 de juliol, el CatSalut no té previst reforçar el personal durant la temporada estiuenca, que ja ha començat, tot i que s’havia compromès a fer-ho. La necessitat de reforç, que reclama el sindicat, però també els ajuntaments afectats, és causada per les vacances que s’agafaven els quatre metges de què disposen –alternades– es redueix el personal i la càrrega assistencial augmenta. Això, però, tal com va respondre el Departament de Salut «no és prou justificació», ja que el perfil dels visitants als municipis de Capafonts, Escaladei, la Febró, la Morera de Montsant, Pobleda, Prades i Cornudella és el de «gent jove que no és pacient crònic» i «de per si ja es desplaça perquè tenen aquesta facilitat de moviment», és a dir, «una activitat de baixa complexitat». Des del CatSalut es garantia també aleshores que es reforçarà el personal en cas de baixes.

Això no obstant, la resposta per part del departament és, segons el sindicat USITAC, «vergonyosa», i «un menyspreu per part de la gerència del Cat-Salut, tant envers la població rural, com del personal sanitari que hi treballa».

MÉS INFORMACIÓ

Convocada una protesta al CAP de Cornudella per la negativa de reforços durant l'estiu

tracking