Diari Més

Meteorologia

Tarragona pot registrar avui temperatures de fins a 36 graus

Totes les comunitats de l'Estat tret de les del nord peninsular i les Illes Canàries es troben en alerta per calor

Una dona refrescant-se

Mantenen en emergència el Pla Infocat per l'incendi de la Ribera d'Ebre i en alerta el pla Procicat per l'onada de calorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La demarcació de Tarragona tornarà a registrar avui altes temperatures que poden arribar fins els 36 graus, segons informa l'Agncia Estatal de Meteorología (AEMET) a la seva pàgina web. De fet, la calor es farà palesa en la major part de l'Estat, ja que totes les comunitats tret de les del nord peninsular i les Illes Canàries es troben en alerta groga o taronja.

L'alerta groga es manté tant a Tarragona com a Barcelona i en ambdós províncies es poden a regitrar màximes de 36 graus. A Lleida es manté l'alerta taronja per valors de fins a 40 graus en zones de la Depressió Central.

La Comunitat Valenciana també segueix en alerta groga a Alacant per valors de 38 graus al litoral nord i amb avís taronja per valors s de 39 graus en punts de l’interior de València.

A l’Aragó hi ha alerta taronja a les províncies d’Osca i Saragossa on els termòmetres marcaran 39-40 graus en punts de la Ribera d'Ebre, mentre que a Terol hi ha avís groc (risc) per temperatures de 38 graus a Albarrasí, Jiloca i Baix Aragó.

Madrid té activat l’alerta taronja per valors que assoliran 40 graus a l’àrea metropolitana, Henares, les Hortes i zones del sud i oest; a la serra els termòmetres pujaran fins els 37 graus.

Castella-la Manxa té activat l'avís taronja a totes les seves províncies, tret de Ciudad Real, per intensa calor entre els 39 i 40 graus en diverses zones.

Tot Castella i Lleó està en alerta groga per altes temperatura entre 36 i 38 graus, tret de les províncies d’Àvila i Zamora on s’ha activat l’avís taronja per màximes de fins 40 graus.

A Andalusia, només Jaén està amb alerta taronja per màximes de 40 graus a la vall del Guadalquivir, mentre que a Còrdova, Almeria i Granada, en avís groc, els termòmetres pujaran fins els 39 graus.

Les comunitats de Múrcia, les Balears, Extremadura i Galícia mantenen l’avís groc per màximes que oscil·laran entre 36 i 38 graus.

L’Aemet avisa que amb l’alerta taronja existeix un risc meteorològic important i cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no hi ha risc meteorològic per a la població en general, encara que sí per a activitats concretes.

tracking