Diari Més

Infraestructures

Renfe Mercancías gestionarà la terminal de Constantí junt a Transfesa i Slisa

L’operadora pública ha constituït una UTE per optar a la licitació

Imatge d'arxiu d'un tren de mercaderies de Renfe.

Renfe Mercancías gestionarà la terminal de Constantí junt a Transfesa i SlisaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Renfe Mercancías, Transfesa Logistics i Soluciones Logísticas Integradas, Slisa, ha resultat adjudicatària de la licitació realitzada per Adif per a la gestió de la terminal de mercaderies de Constantí.

L’adjudicació s’ha realitzat per un període de 8 anys, prorrogables a 4 més, al llarg dels quals l’UTE adjudicatària gestionarà i comercialitzarà els espais, instal·lacions i recursos d’aquesta terminal. Aquesta té una superfície total 33.000 metres quadrats, dels quals 350 són d’oficines, i 5 vies de fins a 400 metres on es realitzen les operacions de càrrega i descarrega.

La comesa de Renfe Mercancías i les altres empreses integrades a l’UTE és la prestació del servei de manipulació d’Unidades de Transport Intermodal (UTI) a empreses ferroviàries i altres candidats que el sol·licitin conforme a les condicions i preus que s’aprovin sota el criteri d’igualtat, transparència i no discriminació.

La terminal de mercaderies té capacitat per manipular fins 45.000 UTI a l’any. El 2018 va registrar una activitat de 1.855 trens expedits i rebuts, i 2.158 hores de moviment de locomotora.

Per mantenir l’activitat de la terminal ha estat necessària la subrogació de 13 treballadors i a mitjà termini es preveu la contractació d’uns altres dos operaris.

tracking