Diari Més

Protesta

Reclamen que el consultori de la Canonja no tanqui a les tardes

Els pacients són derivats a Bonavista, tot i que es va inaugurar un nou equipament, i es registren llistes d’espera d’un mes

Les obres del CAP van acabar al març de 2018, però no va obrir portes fins un any després.

Reclamen que el consultori de la Canonja no tanqui a les tardesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Aquest centre romandrà tancat a les tardes del 25 de juny al 20 de setembre». Aquest és el cartell que, des de fa dies, informa de l’horari d’estiu al consultori mèdic de la Canonja i que ha provocat la indignació dels veïns i de l’Ajuntament.

Veïns de la Canonja han començat a promoure una campanya per a recollir signatures i amb la qual conviden els usuaris del consultori a presentar reclamacions per tal que obri en horari de tarda i no tanqui a les dues del migdia com està succeint. Per altra banda, l’Ajuntament de la Canonja es mostra en la línia dels seus veïns.

«Hem fet tot el possible per evitar-ho, ens hem reunit amb tothom, però és un tema que ve de fa molts anys. Mai no ha obert a la tarda, però, van inaugurar recentment –al març– un nou consultori, que és magnífic, i volem que doni el millor servei per a la nostra població», explica la regidora de Salut i Acció Social de l’Ajuntament de la Canonja, Paqui Márquez. «Afirmen que és un tema de recursos i que la ràtio és la correcta, però hi han hagut baixes que no han estat cobertes. Per altra banda, hi ha llistes d’espera de quasi un mes i això no havia passat mai», subratlla l’edil, qui comprèn la indignació dels veïns. Els pacients amb visites programades o d’urgència són derivats al CAP Bonavista, relativament a prop de la Canonja. «Que estigui a prop, no és una excusa, hem trigat molt a tenir el nou consultori mèdic i ara no podem admetre que s’ens ofereixi un servei pitjor», apunta la regidora, qui recorda que haver-se de desplaçar al CAP Bonavista és un problema per a la gent gran del municipi, sobretot en temporada d’estiu. Els canongins han començat a moure’s per reclamar de forma col·lectiva.

D’altra banda, segons ha pogut saber Diari Més per l’experiència d’una usuària, metges del consultori de la Canonja passen consulta també al CAP Bonavista.

MÉS INFORMACIÓ

El consultori de la Canonja obre portes aques dimarts després d'un any acabat

A la porta, un cartell informa de l'horari del CAP durant l'estiu.

Reclamen que el consultori de la Canonja no tanqui a les tardesOlívia Molet

tracking