Diari Més

JxCat i ERC es reparteixen 6 àrees i 19 regidories a l'Ajuntament de Valls

La meitat de regidors s’estrenen en el nou cartipàs municipal

Encaixada de mans de l'acord a Valls, amb Ramon Giró, president local del PDeCAT, Dolors Farré, portaveu de JxValls, Jordi Cartanyà, d'ERC-Compromís per Valls, i Andreu Garcia, president local d'ERC.

Ajuntament de Valls, acord, Dolors Farré, pacte de governACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat i ERC governaran novament a la ciutat de Valls. Sense sorpreses de darrera hora, les dues formacions han tornat a rubricar un pacte de govern un mes després de la constitució dels ajuntaments. L'acord s'ha presentat aquest divendres, abans del ple d'aprovació del nou cartipàs. Les dues forces van sumar el 55% dels vots emesos en les eleccions del 26-M. L’alcaldessa Dolors Farré (JxValls), que relleva Albert Batet en el càrrec, considera, però, que l’acord no s’ha de veure com una reedició o repetició del pacte de l’anterior legislatura, bàsicament perquè ambdós partits han apostat per la regeneració de les llistes. De fet, de la vintena de regidories -que pengen de sis grans àrees-, la meitat seran assumides per cares noves. Augmenten les retribucions de dedicacions exclusives i càrrecs de confiança.

Els quatre tinents d’alcalde seran Jordi Cartanyà, Xavier Salat, Núria Gavarró i Marc Ayala. Pel que fa a les regidories, Sònia Roca s’estrenarà en política assumint la cartera d’Urbanisme, Patrimoni i Centre Històric, Xavier Salat en Sostenibilitat i Medi Natural i Ramon Font en Habitatge i en Mobilitat. L’alcaldessa continuarà com a regidora de Via Pública i Barris i Enric Garcia es manté en Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, i també Esports.

Altres cares noves són Rosa Rovira, que portarà Governació, i Empresa i Ocupació, Teresa Rull, que s’encarregarà d’Ensenyament i Política Lingüística i també Afers Socials, i Laia Castells, al capdavant d’Acció Cívica i Joventut. D’altra banda, repeteixen Martí Barberà, que portarà Hisenda i Salut, Núria Gavarró, a Transparència, OAC i Tecnologia de la Informació, i Òscar Peris, actual delegat del Govern a Tarragona, de titular de Comerç i Turisme.

Malgrat que Farré ha insistit que s’enceta una «nova etapa amb noves persones i noves idees», desmarcant-se de l’anterior legislatura, molts dels projectes són herència del passat mandat. Així l’acord espeficia el Museu Casteller, la recuperació dels torrents, el Casal Cívic a Ca Xapes, la seu de l’Escola de Música Robert Gerhard, la comissaria de la Policia Local, el Centre Cívic al Barri Antic, la Casa de la Festa i la recuperació de les muralles, entre d’altres.

Règim retributiu

JuntsxValls disposarà com a màxim de quatre dedicacions exclusives de 48.000 euros bruts i de quatre asssors tècnics de grup, de 46.000 euros bruts anuals i ERC, de tres dedicacions exclusives i tres assessors tècnic, quan en l’anterior mandat hi havia menys càrrecs de confiança i les retribucions rondaven en un global dels 43.000 euros, el que d’entrada, suposa un diferencial en assignacions d’uns 225.000 euros superiors a l’anterior pacte de govern.

tracking