Diari Més

Seguretat

UGT demana revisar els horaris i la presència dels socorristes a les platges de Tarragona

Reclamen una nova llei que substitueixi la del 1972, millores salarials i més mitjans

D'esquerra a dreta Miguel, Pasadas, Llort i Parra, ahir a la seu del sindicat UGT.

UGT demana revisar els horaris i la presència dels socorristes a les platges de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma SOS Socorristes, vinculada al sindicat UGT va denunciar la situació laboral d’aquests professionals i va exigir una nova regulació del sector. Només a la Costa Daurada xifra que falten 90 socorristes per cobrir el servei de manera adequada. Pel que fa a la ciutat de Tarragona, amb més de set quilòmetres de platges, el secretari general d’UGT, Joan Llort, va recordar en roda de premsa que «hi ha cales com la Waikiki on hauria d’haver-hi vigilància, ja que a causa del vent i els corrents marítims poden ser més perilloses que a la Llarga».

Llort també va reclamar la revisió dels horaris de vigilància. «No té cap sentit que els socorristes deixin les platges a les 7 de la tarda, quan aquestes estan plenes de banyistes, és com si un hotel tanqués les seves portes a l’hora de sopar». També va lamentar que, en alguns casos, la jornada dels socorristes siguin «de deu hores» i que s’hauria d’oferir el servei a la nit en jornades concretes, com «en la revetlla de Sant Joan en localitats com Salou, on moltíssimes persones la celebren a les platges».

Llort, qui va dir que «els socorristes estan amb l’aigua al coll», va lamentar que la situació d’aquests professionals «és precària i, de manera molt especial, a la Costa Daurada», va dir que «cada ajuntament utilitza uns requisits per fer les concessions a les empreses i n’hi ha que no cobreixen els mínims».

Per la seva banda, José Antonio Pasadas, secretari de Política Sectorial d’UGT, va manifestar que «demanem una llei catalana que reguli el servei, ja que la que s’aplica és de l’any 1972 i ha quedat obsoleta i, des d’aquesta data, ha augmentat el turisme i el nombre de banyistes a les nostres platges». La Plataforma SOS Socorristes reclama «una revisió de la normativa que contempli la temporalitat del servei, els horaris dels professionals, el criteri de socorristes que és necessari en cada cas, millorar els recursos tècnics i que les empreses apliquin el conveni sectorial».

Pasadas va anunciar que el sindicat «presentarà denúncies davant la Inspecció de Treball allà on detectem que no es compleix el conveni». «Volem que es compleixi el sectorial per reduir la precarietat», va apuntar el secretari de Política Sectorial.

Nico Miguel i Carlos Parra, membres de la Plataforma SOS Socorrisme, van recordar en la seva intervenció que a les comarques de Tarragona «hi ha municipis on no s’aplica el conveni autonòmic d’instal·lacions esportives, com a Cambrils i Roda de Berà», i van afegir que «el socorrisme és un servei públic». En aquest context, van remarcar que «en comunitats com Balears i Canàries tenen lleis pròpies, cosa que no succeeix a Catalunya», on «el conveni d’instal·lacions esportives no fa referència a les platges».

Per altra banda, Miguel i Parra van comentar que «si en una urbanització no hi ha servei de socorrisme, la piscina no s’obre, però hi ha platges que no en disposen, quan el nombre de banyistes és molt superior». La plataforma també reclama que «es fixi el nombre de socorristes que ha d’haver-hi a les platges» en funció de diferents paràmetres, com «el nombre d’usuaris, la llargada o les característiques físiques». A més, van reclamar que les instal·lacions que utilitzen per fer la vigilància estiguin en millors condicions, així com el material que utilitzen per fer les tasques de salvament que els corresponen.

tracking