Diari Més

Cultura

El Festival Terra de Bandolers d'Alcover, ple de propostes culturals

Música, dansa, circ i gastronomia ompliran el municipi aquest juliol i agost

La Cia. Raquel Lúa & Amaia Miranda, un dels grups que actuarà al Festival Terra de Bandolers d'Alcover.

La 2a edició del Festival Terra de Bandolers d'Alcover, plena de propostes culturals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper 19 de juliol s’encetarà la 2a edició del Festival Terra de Bandolers d’Alcover, una proposta cultural que compta amb música, dansa, circ i gastronomia. Set són els espectacles que s'han programat en diferents escenaris com l'església Vella, l'ermita del Remei, Mas de Forès, el Convent de les Arts i la plaça Nova.

El festival, que se celebrarà fins al 16 d’agost, s'inaugurarà amb l'espectacle Absurditties de la Cia. Mortelo & Manzani, una proposta km.0 de pallassos i acrobàcies el 19 de juliol a les 22 hores a la plaça Vella. També hi haurà lloc per l'astronomia popular i les cançons tradicionals amb Mil cent i un estels de la Cia. Bocafoscant, cançons i divulgació astronòmica des de l’òptica de la cultura i el saber popular d’arreu dels Països Catalans, això serà el 26 de juliol a les 22.30 hores al Mas de Forès. Dos dies després, arribarà Música en temps d’en Rocaguinarda de la formació de música barroca Tañer, la qual ens planteja un viatge a aquesta època de la vila a través del conegut bandoler Perot Rocaguinarda i la música que s'interpretava aleshores, serà diumenge 28 de juliol a les 19 hores al Convent de les Arts.

El mes d'agost s'enceta amb la proposta deNada de la Cia. deNada, un espectacle de dansa, circ i música d'autor, divendres 2 d'agost a les 2 hores a l’església Vella. La música d'arrel ens acompanyarà amb Ruegos y demás de la Cia. Raquel Lúa & Amaia Miranda, que ens presentaran des de la nana tradicional fins a la bossa o el flamenc, diumenge 4 d'agost a les 22 hores a l’ermita del Remei. Per altra banda, Guillem Anguera & Xavier Pié, músics del Camp de Tarragona amb una llarga trajectòria professional, ens oferiran un concert íntim i familiar, on l’acordió diatònic i el saxo soprano es fusionen per viatjar a diverses Músiques del Món, serà divendres 9 d'agost a les 22.30 hores al Mas de Forès. Cris Juanico clourà el festival amb la presentació del seu nou treball discogràfic Viu amb cançons inspirades en la Menorca més salvatge. Aquest concert es podrà gaudir divendres 16 d'agost a les 22 hores a la plaça Nova.

Pel que fa a les propostes gastronòmiques, inspirades en l’època del bandolerisme, s’oferiran als següents establiments: restaurant Ermita del Remei, restaurant K-l'Ermità, Casa Fornet i Cafeteria Bonillo.

Durant la presentació de l’edició, feta aquest dimecres, Josep Maria Girona, regidor de cultura, turisme i comunicació de l'Ajuntament d'Alcover ha destacat que «Alcover aposta per fer-se un espai en l'àmbit cultural del territori, oferint espectacles de qualitat, de km.0 i potenciant la gent del territori amb la intenció que aquest certamen continuï evolucionant any rere any».

tracking