Diari Més

Es resol un furt gràcies a les noves càmeres lectores de matrícules de Cambrils

Els sistema ha permès comprovar que el vehicle sospitós havia entrat per Vilafortuny 25 minuts abans dels fets; s’han detingut dues persones

Les càmeres lectores s'ubicaran als punts on es registren més entrades i sortides de vehicles.

Cambrils instal·larà càmeres per llegir les matrícules dels cotxes que entren al municipiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les càmeres lectores de matrícules que es van posar en funcionament a finals de juny a Cambrils han permès que la Policia Local del municipi resolgui un furt produït el passat dimarts, 10 de juliol, a la localitat. Les imatges també van permetre demostrar que la furgoneta, localitzada en un carrer gràcies a la col·laboració ciutadana, havia circulat sense assegurança ni ITV en vigor. L’operació va acabar amb dues detencions per un delicte de temptativa de furt i dues denúncies que seran cursades al Servei Català de Trànsit.

L’actuació policial es va iniciar quan la Policia Local de Cambrils va rebre un avís que alertava que dos joves havien intentat furtar eines de l’interior d’un vehicle d’una empresa d’electricitat, el qual estava estacionat al carrer Castell d’Almansa. Els homes es van emportar una caixa d'eines (per valor 280 euros), una màquina radial (425 euros) i un martell elèctric (625 euros) però en veure al propietari les van deixar a terra i van marxar.

Dos motoristes de la Policia Local que es trobaven a prop de la zona van acudir immediatament al lloc. Els agents es van entrevistar amb la persona que havia donat l’avís i van passar la descripció dels presumptes autors dels fets a totes les patrulles operatives. A partir d’aquesta informació, els agents van iniciar la recerca tot establint punts perimetrals per cobrir tota la zona de Vilafortuny.

Una estona més tard, una segona patrulla observar dues persones al carrer Viena que es corresponien amb la descripció facilitada. En veure el vehicle policial, els sospitosos van començar a córrer i no van fer cas de l’ordre d’aturada amb senyals lluminosos i acústics. Després d’una persecució, els agents van interceptar a un dels individus, un home de 30 anys veí de la Pobla de Mafumet, i el van detenir com a presumpte autor d’un delicte de temptativa de furt.

Posteriorment, un testimoni va explicar que els autors del robatori havien baixat d’un vehicle Fiat Scudo de color blau, el qual va poder ser localitzat al carrer Castell de Tona amb Castell d'Almansa amb les claus posades. La furgoneta no tenia assegurança ni ITV en vigor i va ser retirada al dipòsit de vehicles municipals.

El nou sistema de càmeres lectores, actualment en mode de prova, va permetre detectar que la furgoneta havia entrat a Vilafortuny 25 minuts abans dels fets i provar que havia circulat sense assegurança ni ITV. Els agents van denunciar al propietari del vehicle, veí de Constantí, amb una multa de 1.700 euros que serà cursada al Servei Català de Trànsit.

La segona detenció es va produir ahir dimecres, 10 de juliol, quan l’antic propietari del vehicle requisat es va presentar a la comissaria per explicar que feia un mes que l’havia venut per contracte verbal a un conegut seu. L’home va acudir a les dependències policials acompanyat del fill del nou propietari i va informar que era la persona que conduïa la furgoneta dimarts quan va ser captada per les càmeres de seguretat.

Els agents motoristes de la Policia Local van reconèixer l’acompanyant com l’home que dimarts s’havia escapat en la persecució, el van identificar i va passar a ser declarat com a investigat com a presumpte autor d'una temptativa de furt. Més tard, es va procedir a prendre-li declaració.

Cal dir que aquesta és la primera vegada que es fa servir el sistema de seguretat de les càmeres lectores de matrícules, que funciona en mode de proves, per comprovar l’accés d’un vehicle sospitós al municipi.

MÉS INFORMACIÓ

Cambrils instal·larà càmeres per llegir les matrícules dels cotxes que entren al municipi

tracking