Diari Més

Castellvell

Santa Llúcia aclama La Teatr'era

El grup de teatre integrat per actors sènior ha estrenat aquest cap de setmana ‘La Jaula de las Locas’

Els actors de La Teatr'Era, al final de la representació del passat diumenge.

Santa Llúcia aclama la teatr'eraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de mesos d’assajos, aquest passat cap de setmana, la companyia La Teatr’Era, sorgida a l’Associació de la Gent Gran l’Era de Castellvell, ha estrenat la seva segona producció. Es tracta de La Jaula de las Locas, un clàssic del teatre que explica, en clau d’humor, les peripècies d’una parella homosexual quan han de rebre a casa els sogres ultra conservadors del seu fill.

Amb aquest treball la companyia La Teatr’Era enceta una nova etapa després de representar, amb un èxit clamorós, El florido pensil en teatres i sales d’arreu de la demarcació.

L’estrena absoluta va ser el passat dissabte 6 de juliol a la Sala Santa Llúcia de Reus, i la funció es va repetir l’endemà. Totes dues sessions van exhaurir entrades. «La gent que va venir va estar entregadíssima, van riure molt i s'ho va passar molt bé», explica Josefina Monné, actriu de la companyia. L’única pega que els van posar, afegeix, és que van trobar l’obra una mica curta: «dura una hora i mitja aproximadament, i molta gent ens va dir que hauria pogut ser un mica més llarga, però la nostra idea és que la gent surti amb aquell gustet de dir ‘que bo que ha sigut’».

La peça té dues parts, però com ja van fer amb El florido pensil, actors i director (Jordi Mateu) van decidir no fer entreacte. «La primera i la segona part estan molt connectades, i quan el públic veu la transformació de l’escenari es fa un tip de riure», admet Monné.

La Teatr’Era està formada per un total de dinou persones, entre actors i tècnics. L’edat dels seus membres oscil·la entre els seixanta-cinc anys i els més de vuitanta de la persona més gran. «Però estem tots en plena forma, cadascú en el seu paper», afirma l’actriu. En aquesta ocasió, a més, han incorporat dos actors més joves per cobrir dos papers de la trama que demanaven personatges d’edat menys avançada.

Una ‘Jaula’ original

Abans d’estrenar la companyia va assistir a una representació de La Jaula de las Locas protagonitzada per Àngel Llàcer a Barcelona, i tot i que asseguren haver-s’ho passat d’allò més bé, reivindiquen l’originalitat de la seva proposta: «no ens hi podem comparar perquè ells són artistes professionals, però la nostra obra és molt diferent. La seva és un musical, un cabaret, mentre que la nostra, tot i que també cantem, té més semblança amb la pel·lícula».

Després de tantes representacions d’El florido pensil, que recreava el sistema educatiu de la postguerra espanyola, La Jaula de las Locas ha suposat un canvi de registre absolut, un desafiament que els membres de La Teatr’Era han acollit amb entusiasme, tal com detalla la Josefina: «els reptes com aquests ajuden a créixer i a formar-te, a avançar en el món del teatre».

La companyia ja està començant a lligar la gira d’estiu, però des de la Sala Santa Llúcia, i vist l’èxit de l’estrena, han anunciat que tornaran a programar l’obra per a totes aquelles persones que s’han quedat amb ganes de veure-la.

tracking