Diari Més

Tot a punt per la Festa Major d'Estiu del Morell

Lágrimas de Sangre i Smoking Souls seran els caps de cartell del Concert Jove el 27 de juliol

Presentació del cartell de la Festa Major del Morell d'enguany

Tot a punt per la Festa Major d'Estiu del Morell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Morell ho té tot preparat per la seva Festa Major d’Estiu que se celebrarà del 19 al 29 de juliol. A part dels actes tradicionals i de cultura popular, el pilar principal del programa serà el Concert Jove del dissabte 27 de juliol, on destaquen els grups Lágrimas de Sangre, unabanda de formada alMasnouiBarcelona i els valencians Smoking Souls. «Els dos grups, els primers de rap combatiu i els segons de rock, presentaran els seus darrers treballs al Morell», explica el tècnic de Cultura i Festes del consistori, David Ayza. A més d’aquests dos, ompliran el cartell les sessions de Dj Plan B i Dj Monka.

Un altre concert remarcable serà el que es farà dissabte 20 de juliol a la plaça de la Font per celebrar els 40 anys de l’Associació Cultural Embruix. El tret de sortida el donaran The Penguins Reggae per Xics. Després actuaran Adala & The Same Song Band i Seguirem (tribut a Obrint Pas).

Altres propostes, que consoliden l’aposta del Morell per la música dirigida a tots els públics, són l’orquestra Atalaia, que farà concert de tarda i ball de Festa Major dissabte 27; l’actuació de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, diumenge 28; i el muntatge de Dàmaris Gelabert, que farà les delícies de petits i grans el dilluns 29.

A part de la música, la tradició i la cultura popular continuaran sent els eixos principals de la festa, amb activitats que es mantenen inamovibles al programa i d’altres que s’han consolidat en els darrers anys, com ara la trobada de puntaires, la baixada d’andròmines, la holi party(el llançament a l’uníson i massiu de pols de colors) el sopar popular, les temptes de vaquetes, la vermutada de clàssics o la cursa ciclista Gran Premi del Préssec. Totes elles, sumades a cercaviles, correfocs i la cuca Zeuzera Pyrina, el cuc de la plaga que afecta l’avellaner.

A més, algunes novetats seran el taller de graffitis i muralisme que tindrà lloc dijous 25, o la xerrada informativa sobre agressions sexistes que es farà el mateix dia, i la instal·lació d’un punt lila amb informació i sensibilització sobre assetjaments, durant el Concert Jove del dia 27.

L’alcalde del Morell, Eloi Calbet, destaca que la Festa Major d’Estiu és una festa «molt participativa, que gràcies a la col·laboració d’un grapat d’associacions i entitats esdevé molt rica culturalment». Una implicació clau en un esdeveniment de deu dies al qual es destinen al voltant d’uns 130.000 euros de pressupost. També insisteix que el programa és «molt atractiu per a persones de fora del municipi, la qual cosa referma la capitalitat de l’interior del Camp de Tarragona que assumeix el Morell».

tracking