Diari Més

Tarragona, 18a província amb més pel·lícules rodades de tota Espanya

El llistat s’ha realitzat analitzant dades del lloc web IMDb

Fotograma del film 'Soldados de Salamina' de David Trueba.

Tarragona, 18a província amb més pel·lícules rodades de tota Espanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons un rànguing elaborat per Holidu, el buscador d'apartaments de lloguer per vacances, Tarragona es posiciona com la 18a província amb més pel·lícules rodades de tota Espanya. L'estudi s'ha basat en la basede dades cinematogràfiques i audiovisuals IMDb.

Amb 84 films, Tarragona queda per sota de Bilbao amb 87 i per damunt de San Sebastián amb 80. Alguns dels exemples més coneguts rodats a la província són el ‘Fill de Caín’, estrenada el 2013 i dirigida per Jesús Monllaó, amb José Coronado i David Solans o ‘Yo soy la Juani’ (2006) de Bigas Luna, protagonitzada per Verónica Echegui i Dani Martín i rodada a Reus.

Altres dels rodatges que ha rebut Tarragona també han sigut ‘Los ojos de Julia’ (2010) de Guillem Morales i amb Belén Rueda i Lluís Homar com a intèrprets, ‘Soldados de Salamina’ (2003) de David Trueba amb Ariadna Gil i Diego Luna, ‘Los últimos días del mundo', dirigida pels germans Arnaud i Jean Marie Larrieu i protagonitzada, entre altres, per Sergi López, ‘Sonata per a Violoncel’ (2015) d’Anna Bofarull, ‘Secuestro’ (2016) de Mar Targarona o ‘En tu cabeza: Cabra y oveja’ (2016) de Kike Maillo. Tarragona també ha rebut produccions d’altres països com l’Índia, amb el rodatge de 'James Bond (Telugu)' de Sai Kishore Macha, el 2015.

A part d’aquestes més recents, durant els anys 60 també es van realitzar alguns rodatges. Una de les més mítiques és 'La Gran Familia' (1962) de Fernando Palacios que, a part de tenir un gran èxit de taquilla, va ser reconeguda amb diversos guardons. La pel·lícula va ser rodada entre Madrid i Tarragona, i en aquesta ciutat, recordem l’escena gravada al Balcó del Mediterrani amb la família passant les seves vacances a la ciutat.

Les províncies més filmades

El llistat cinematogràfic està encapçalat per Madrid, amb 2.174 produccions, i la segueix Barcelona, amb 1.597, entre les més conegudes 'Vicky Cristina Barcelona' (2008) de Woody Allen amb la ciutat comtal com a portagonista o 'Todo sobre mi madre' (1999) de Pedro Almodóvar que utilitzava com a escenari alguns dels seus racons més representatius.

.tg {border-collapse:collapse;border-spacing:0;border-color:#aabcfe;margin:0px auto;} .tg td{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:0px;overflow:hidden;word-break:normal;border-top-width:1px;border-bottom-width:1px;border-color:#aabcfe;color:#669;background-color:#e8edff;} .tg th{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;font-weight:normal;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:0px;overflow:hidden;word-break:normal;border-top-width:1px;border-bottom-width:1px;border-color:#aabcfe;color:#039;background-color:#b9c9fe;} .tg .tg-hmp3{background-color:#D2E4FC;text-align:left;vertical-align:top} .tg .tg-mb3i{background-color:#D2E4FC;text-align:right;vertical-align:top} .tg .tg-lqy6{text-align:right;vertical-align:top} .tg .tg-0lax{text-align:left;vertical-align:top} @media screen and (max-width: 767px) {.tg {width: auto !important;}.tg col {width: auto !important;}.tg-wrap {overflow-x: auto;-webkit-overflow-scrolling: touch;margin: auto 0px;}}

tracking