Diari Més

Un sopar popular encenta el centenari de la Cooperativa Falset Marçà

Durant l'acte, la façana del celler modernista va estrenar il·luminació

Sopar popular davant del celler

La Cooperativa Falset-Marçà celebra el centenari amb la vista posada en el futur del viCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb motiu del seu centenari, la Cooperativa Falset Marçà va celebrar aquest dissabte el primer dels seus actes populars, un sopar davant de la façana del celler

modernista, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell. A la vetllada hi van participar unes 150 persones, entre socis i representants d’entitats i institucions. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet va posar l’accent en el paper fonamental que han tingut les cooperatives catalanes per haver estat elements imprescindibles de cohesió al territori. En un tuit, Calvet va assenyalar també que «el vi i l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana són tresors de la terra que des de fa més de 100 anys s’elaboren amb qualitat a la Cooperativa».

El treball de l’últim segle també va ser valorat pel president de la cooperativa, Ricard Rull, que va citar el projectesRewinede reutilització d’ampolles,Winesity de controls de fermentació del vi i altres iniciatives promogudes amb el VITEC d’estalvi i d’eficiència energètica.

Durant el sopar, la façana del celler es va il·luminar per primera vegada posant en valor la Catedral del Vi, un dels espais patrimonials més visitats del Priorat. L’acte va ser amenitzat per la música del pianista i compositor falsetà Lluís Capdevila qui està creant un nou àlbum dins del celler. Al ritme de la interpretació del músiccontinua envellint el que serà un nou vi de raïm syrah. A mitjans d’agost, el disc sortirà al mercat acompanyat d'aquest vi d'edició molt limitada. Es pot reservar a través de la botiga de la Cooperativa www.etim.cat.

Sopar popular amb motiu del centenari de la cooperativa

La Cooperativa Falset-Marçà celebra el centenari amb la vista posada en el futur del viCedida

Il·luminació de la façana del celler

La Cooperativa Falset-Marçà celebra el centenari amb la vista posada en el futur del viCedida

Imatge de la presentació de l'acte

La Cooperativa Falset-Marçà celebra el centenari amb la vista posada en el futur del vi

tracking