Diari Més

Medi Ambient

Suspeses les activitats previstes dissabte al medi natural a la Conca per alt risc d'incendi

El Govern també aplica la mesura a la Noguera, Segrià, Urgell, Segarra, Garrigues i l'Anoia

Vista panoràmica de Montblanc, capital de la Conca de Barberà.

habitatge, població, Consell Comarcal, pla estratègic, Conca de BarberàACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha suspès les activitats previstes dissabte al medi natural en set comarques amb alt risc d'incendi entre les 12 i les 20 hores, i demana a la ciutadania que no en faci. Aquesta mesura afecta les comarques de la Noguera, Segrià, Urgell, Segarra, Garrigues, Conca de Barberà i Anoia. S'ha activat l'alerta del pla Infocat per risc de foc i també el Procicat per l'onada de calor. Tot i que les temperatures no seran tan extremes com en l'últim episodi, Protecció Civil insisteix en les recomanacions per evitar un cop de calor. Aquest divendres s'ha reunit el Comitè tècnic de seguiment del risc dels plans activats per avaluar la situació de cara al cap de setmana, presidit pel conseller d'Interior, Miquel Buch.

Ateses les condicions de baixa humitat, entrada de vent d’oest i les altes temperatures, que fregaran els 40 graus en alguns punts, el comitè ha proposat l’anul·lació de les activitats previstes dissabte en el medi natural durant les hores de màxim risc d’incendi forestal (de 12 a 20 hores) a les comarques de Noguera, Segrià, Urgell, Segarra, Garrigues, Conca de Barberà i l’Anoia.

L’objectiu de la suspensió d’activitats organitzades, com ara curses a motor, caminades per la muntanya i altres, és minimitzar les situacions que puguin generar un foc forestal. La suspensió no afecta les activitats que es realitzin fora de l’entorn natural ni en espais tancats.

De la mateixa manera, Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania que eviti fer activitats individuals a l’aire lliure en el medi natural a les hores de màxima insolació.

Agents Rurals ha informat que el pla Alfa està en nivell 3 a 80 municipis, amb la suspensió de 212 activitats de risc d’incendi sotmeses a autorització prèvia. Aquest divendres es procedeix al tancament dels massissos del Montsec i la Baronia de Rialb, ambdós a la Noguera, perquè és la comarca amb màxim risc d’incendi.

Dissabte s’afegirà la restricció d’accés al massís del Montsant a l’interior de Tarragona i el pla alfa en nivell 3 afectarà 150 municipis. Agents Rurals ha previst un dispositiu especial de prevenció d’incendis durant l’activitat de sega a les zones de més risc, amb la incorporació de vigilància i capacitat de resposta a possibles incendis a través de la col·laboració del voluntariat de les ADF.

Protecció Civil de la Generalitat ha emès una alerta del pla Procicat per onada de calor ateses les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, especialment a les comarques de Ponent dissabte.

tracking