Diari Més

Medi ambient

Mont-roig i Vandellòs amb l'Hospitalet de l'Infant volen augmentar el reciclatge de vidre

Els dos municipis s’afegeixen a la campanya d'Ecovidrio

Imatge de la presentació de la campanya d'Ecovidrio ahir a Miami Platja

Mont-roig del Camp i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant lluitaran per un reconeixement ambiental amb el reciclatge d'envasos de vidre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, ha llançat la campanya estival Moviment Banderes Verdes, un programa de reciclatge a nivell estatal on hi participen més de 15.000 establiments espanyols. A Catalunya hi col·laboren 19 ajuntaments i Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant són dos d’ells.

Els dos municipis aconseguiran la bandera verda si incrementen la recollida selectiva d’envasos de vidre en un 10 % durant l’estiu. La finalitat d’aquesta proposta és reconèixer amb aquest guardó ambiental el municipi costaner més compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral.

Més de 140 establiments han confirmat que col·laboraran per aconseguir el guardó (una vuitantena de Mont-roig del Camp i una seixantena de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant).

Els criteris que es tindran en compte per al rànquing guanyador són les tones de vidre recollides, el nombre d'hostalers participants per municipi o la col·laboració de l'ajuntament en les campanyes de comunicació i mobilització. Com a incentiu a la participació, se sortejaran dos packs d’experiència, un per a cada municipi, entre tots els establiments de restauració. Paral·lelament, els locals més compromesos amb el reciclatge d'envasos de vidre i que assoleixin major puntuació, rebran com a premi una classe magistral amb Quique Dacosta, xef reconegut amb tres estrelles Michelin.

L’augment del consum i la incidència del turisme en aquesta època fa que els mesos estivals siguin una etapa clau per el reciclatge de vidre. Els bars, restaurants i guinguetes generen el 52% dels residus d’envasos. Per aquest motiu, Ecovidrio ha afirmat que treballarà per facilitar la col·laboració de la ciutadania però en especial la dels hostalers, realitzant fins 300 visites de formació i informació a establiments, entregant galledes especials de reciclatge i instal·lant nous contenidors.

La presentació de la campanya, que es va realitzar ahir dijous a Miami Platja, va comptar amb la presència de la redigora de Residus i Neteja viària, Transició energètica i ecològica de Mont-roig del Camp; Frederic Escoda, regidor de Medi Ambient de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Silvia Mayo, gerent de la zona d'Ecovidrio; Xavi Gallego, vicepresident de SECOMSA i representants de les associacions d’hostaleria dels dos municipis.

tracking