Diari Més

Municipal

L'expulsió de Joan Maria Artigau del grup municipal del PDeCAT, imminent

El Ple on s’aprovarà la constitució del nou consistori se celebrarà la pròxima setmana

Juan M. Artigau al costat de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza.

Juan M. Artigau abandona Junts per Cambrils per un «desacord» amb el grup i l'executivaAjuntament de Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expulsió del regidor Joan Maria Artigau del grup municipal del PDeCAT de Cambrils es produirà de forma imminent. Artigau, qui no té intenció de lliurar la seva acta de regidor, passarà al grup de no adscrits i, d’aquesta manera, segons ha pogut saber Diari Més, el ple de constitució del nou consistori se celebrarà la pròxima setmana sense més demora.

«No he tingut cap més notícia d’ençà que el partit va publicar el comunicat dient que jo deixava el partit (a mitjans del mes de juny passat), no he sabut res del meu grup municipal, no hi tinc contacte», deia ahir el regidor Joan Maria Artigau, qui a primera hora de la tarda assegurava no tenir constància d’una possible expulsió del grup municipal. El regidor, de fet, posava en dubte els arguments que el PDeCAT esgrimirà per justificar l’expulsió. «Han d’haver-hi motivacions prou convincents. Tots els partits tenen un codi normatiu i uns passos a seguir abans d’expulsar algú en cas extrem. Si ho fan, hauran d’explicar bé per què se m’aplica la pena màxima per discrepàncies en el si d’un partit que s’omple la boca dient que discrepar és democràcia», apuntava Artigau. Finalment, la regidoria de la discòrdia, Urbanisme, per la qual s’ha produït la crisi dins del PDeCAT cambrilenc durant la negociació del pacte a tres, serà per a Nou Moviment Ciutadà per Cambrils, en concret, per al regidor Enric Daza, qui també serà responsable d’Obra Pública. El portaveu d’NMC, Oliver Klein, ostentarà les regidories de Promoció econòmica i Participació Ciutadana, i Joventut i Esports seran per a Natàlia Pleguezuelos.

Artigau, per la seva banda, argumentava ahir el seu posicionament tot assegurant que «volia defensar la feina feta, que ha estat molta, al capdavant de la regidoria d’Urbanisme, però em va sorprendre que aquesta cartera es posés a la venda tan fàcilment i ràpidament, em preguntava qui va tenir el criteri que aquesta és la primera que s’havia de vendre, però no vaig tenir resposta».

El pacte entre ERC, Junts per Cambrils i NMC va ser un dels més matiners després de les eleccions municipals. Només dos dies després es presentava públicament. Les discrepàncies amb l’exregidor d’Urbanisme ha estat el motiu pel qual s’està retardant la constitució del consistori.

MÉS INFORMACIÓ

Joan Maria Artigau deixa Junts per Cambrils per no poder dirigir l'àrea d'Urbanisme

tracking