Diari Més

Un grup de joves demana que l'Àliga de Valls no balli amb un colom viu

Volen que la ciutat segueixi l’exemple de Tarragona i Reus, que van canviar l’animal per una figura

L'Àliga de Valls damunt de les catifes de flors pels carrers de Valls durant el Corpus, diumenge.

Un grup de joves demana que l'Àliga de Valls no balli amb un colom viuCosta Daurada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de joves de Valls ha demanat formalment a l’Ajuntament –a través d’una instància– que l’Àliga de Valls no torni a dur un colom viu al bec en les seves sortides i tal com va fer diumenge passat durant la celebració del Corpus. Els joves volen que la seva ciutat segueixi l’exemple d’altres municipis, com ara Reus, Tarragona i Vilafranca, que fa anys van canviar l’animal viu per una recreació.

«Tenim el suport de molta gent. Proposem que sigui una figura de fusta i no pas un animal viu. Volem evitar que l’animal pateixi. Els coloms pateixen tant com nosaltres. Ahir mateix, durant la celebració del Corpus, el colom estava mal enganxat al bec durant el ball, tenia una ala fora, «estava patint», sosté una de les joves impulsores d’aquesta iniciativa.

«Segons la documentació que hem consultat, Valls és l’única ciutat que encara conserva aquesta tradició, cosa que no entenem, ja que, a part de fer patir l’animal i la gent que ens preocupem per ell, no té cap sentit», apunten en la instància presentada a l’Ajuntament. «A més, vulnera l’article 5 de la Llei de Protecció Animal», afegien.

Els joves asseguren sentir-se orgullosos de les seves tradicions «i no ens agrada haver-nos d’avergonyir en aquest aspecte». «Tot ha d’evolucionar», finalitzen. L’any 2009, l’entitat Libera es va fer ressò de la denúncia que un visitant de la ciutat va adreçar a l’Ajuntament –llur existència va negar el consistori– després de sorprendre’s en veure el ball de l’Àliga amb un colom viu al bec.

tracking