Diari Més

Política

L'acord per formar govern a la Diputació no ha estat fàcil però el resultat és «satisfactori»

ERC i JxCat es reparteixen les àrees de responsabilitat al cinquanta per cent i en totes hi haurà representants de les dues formacions polítiques

Imatge dels diputats d'ERC i Junts per Catalunya que han informat del pacte de govern a la Diputació de Tarragona.

Imatge dels diputats d'ERC i Junts per Catalunya que han informat del pacte de govern a la Diputació de Tarragona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Noemí Llauradó, regidora d’ERC a l’Ajuntament de Reus i vicealcaldessa, és des d’avui la presidenta de la Diputació de Tarragona per als pròxims quatre anys, com a resultat d’un «acord de país» al qual han arribat el partit republicà i Junts per Catalunya (JxCat). Llauradó s'ha convertit en la primera dona que presideix la institució intercomarcal. Pel que fa a les vicepresidències, els noms dels diputats que les ocuparan es decidiran en els pròxims dies, segons han anunciat els diputats Lluís Soler (JxCat) i Àngel Xifré (ERC) en el decurs d’una roda de premsa prèvia a la celebració del plenari constituent de la Diputació, a la qual també hi han assistit els diputats Enric Adell (ERC) i Juanjo Garcia (JxCat).

Soler ha manifestat que l’acord «ha arribat després de dies intensos d’una negociació en la qual ha prevalgut la governabilitat» de la institució provincial. «Les coses ben fetes costen i hem trobat una fórmula amb la qual tots estem contents», ha remarcat Soler.

Per la seva banda, el republicà Xifré ha destacat que «les dues forces» que governaran la Diputació «són republicanes» i «treballaran de manera conjunta per la nostra gent i els nostres pobles».

L’acord contempla el repartiment de les diferents àrees al cinquanta per cent entre les dues formacions. Així, ERC ostentarà la presidència i dues vicepresidències, i les àrees de Recursos Humans, Carreteres i Territori, Patronat BASE i Serveis d’Assistència Municipal, mentre que JxCat ostentarà una vicepresidència i els departaments d’Economia i Hisenda, Coneixement i Qualitat, Assistència a la Ciutadania i Turisme. En totes les àrees hi haurà representació de les dues formacions polítiques, «perquè estaran enllaçades», ha explicat el diputat de Junts per Catalunya.

El PSC ha quedat fora del govern i dels diferents organismes de la Diputació. En aquest sentit, Soler ha dit que ha estat perquè «hi ha un acord marc de país que es trasllada a altres institucions catalanes», del qual no forma part el partit socialista. Soler ha recordat que, en les darreres eleccions municipals, ERC va ser la força més votada i JxCat, la segona. «Volem maximitzar el suport popular rebut i el rèdit en el territori amb un treball conjunt al servei dels municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre», ha dit. En termes similars s'ha expressat Xifré, qui ha subratllat que «la voluntat és fer un treball d’equip per tenir els millors resultats, sobretot en els pobles més petits».

Noemí Llauradó arriba a la presidència de la Diputació sent regidora de l’Ajuntament de Reus i vicealcaldessa d’aquesta administració. Xifré ha recordat que «no és necessari que el president de la Diputació ocupi el càrrec d’alcalde i el fet que Llauradó no sigui alcaldessa li pot permetre més llibertat d’acció». Xifré també ha valorat «l’extraordinari treball que ha fet Josep Poblet, sent alcalde de Vila-seca».

Llauradó va néixer a Reus el 4 de juny de 1978. És llicenciada en Dret per la Universitat Rovira i Virgili i Màster en Advocacia per la Universitat Oberta de Catalunya. És membre de l’Assemblea Nacional Catalana i milita a ERC des de l’any 2003.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, es va reunir ahir amb els alcaldes del Tarragonès.

Noemí Llauradó.Olívia Molet

tracking